Mandrage

Podobné akce

Účinkující: kapela Mandrage

Typ akce: Koncert

Zahájení: 09. 8. 2013
Ukončení: 09. 8. 2013

Popis akce


Mandrage je česká pop-rocková hudební skupina. Oficiální vznik této skupiny je rok 2001. V roce 2011 byla skupina nominována v hudební anketě Žebřík,[1] kde se nakonec umístila na 3. místě.

Skupina vznikla v roce 2001, kdy Víťa a Mates zahráli jako překvapení pro Víťova otce.V roce 2004 vydala skupina Demo CD s názvem "Říkala, že jí trápí cosi". Podepsali smlouvu s nahrávacím studiem Universal a jejich další CD, s názvem "Přišli jsme si pro vaše děti" vyšlo 1. června 2007. Pilotním singlem k tomuto CD byla píseň "Kapky proti slzám". Další CD "Hledá se žena" bylo vydáno roku 2009. Pilotní singl má totožný název. Tento singl se stal hitem v mnoha hitparádách.[2]

V roce 2010 vyhráli cenu kategorii Rock na Hudebních cenách Óčka.[3] 28. listopadu 2011 vyšlo nové CD "Moje krevní skupina". Hlavním hitem tohoto CD je asi píseň Šrouby a matice, s kterou se Mandrage stavájí ještě více populárnějšími a boří jednu hitparádu za druhou. V tomto roce Mandrage vyhráli v Hudebních cenách Očka, v kategorii rock.

Velmi úspěšný byl pro kapelu právě rok 2011, kdy vydala album Moje krevní skupina. I díky tomuto albu vyhráli Cenu akademie populární hudby v kategorii "Skupina roku" za rok 2011. Na jaře 2012 se uskutečnilo Tour 2012 part I., na podzim bude pokračovat part II.V roce 2012 měli od jara turné na desku Moje krevní skupina. Na podzim r. 2012 pokračovali v turné a bylo téměř vyprodané. Rok 2012 se stal velkým mezníkem v jejich kariéře. Byli nominováni na Českého slavíka v kategorii kapela, skončili jako čtvrtí. Na podzim roku 2013 chystají novou desku.

Místo konání: Panenský Týnec

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Panenský Týnec (okres: Louny kraj: Ústecký kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Martin Řehoř
WWW pořadatele: http://www.mandrage.cz/
Předchozí akce: Mandrage
Následující akce: Mandrage

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!