Respect Festival 2013

Podobné akce

Účinkující: Jagwa Music, Terakaft, Mory Kante, Yasmine Hamdan, Söndörgő, Ivan Gutiérrez and Madera, King Ayisoba, Zea, Salao and Jaco Abel Flamenco eléctrico, Hasna El Becharia, Mohammad Reza Mortazavi, MLM, Minyeshu

Typ akce: Festival

Zahájení: 15. 6. 2013
Ukončení: 16. 6. 2013

Popis akce

Šestnáctý ročník Respect festivalu, pravidelné přehlídky world-music s nejdelší historií u nás, se uskuteční v sobotu 15. a neděli 16. června na Ladronce. Tradičně nabídne vystoupení souborů z různých koutů světa, které sklízejí ovace na zahraničních festivalech a v České republice vystoupí poprvé. Festivalový areál zároveň poslouží jako plenérová galerie s objekty známých umělců. Chybět nebude opět program pro děti.

Ani na letošním ročníku nechybí hudba z pouštních regionů Mali, která zvláště v době válečných konfliktů funguje jako společná platforma mezi rozdílnými etniky.

Po kapelách hrajících pouštní blues uslyšíme pouštní rock skupiny Terakaft, stylově i obsazením spřízněné se světoznámými Tinariwen. Budoucnost španělského flamenca mapuje nejnovější objev žánru, zpěvák Salao s doprovodem akustické i elektrické kytary. Hraje na ni Jaco Abel, který si touto kacířskou fuzí získal respekt i těch nejpřísnějších odborníků. U nás dosud neznámou hudbu z Ghany, hiphopem a reggae ovlivněný hiplife, představí King Ayisoba, jehož hlas prořízne palbu afrických bubnů jako motorová pila.

A do světa orientálních perkusí nás zavede Mohammad Reza Mortazavi, který posunul hru na bicí za hranici lidských možností a dokáže zahrát co bylo donedávna považováno za nemožné: iránský bubínek tonbak zní v jeho rukou jak symfonická sekce bicích nástrojů.

Instalace a performance na Respectu představí Krištof Kintera, Petr Nikl, Michael Delia a Tereza Erbenová.

Místo konání: Ladronka, Praha 6

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://
Předchozí akce: Kašpárkohraní 2014
Následující akce: MusicArt 2013

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!