Létohrátky

Podobné akce

Účinkující: Vojta Vrtek, Divadlo Já to jsem -V. Marčík ml a Adam Berger, Ponožky pana Semtamťuka, Pepa Nos,...

Typ akce: Hrady a zámky

Zahájení: 03. 8. 2013
Ukončení: 04. 8. 2013

Popis akce

Festival divadla, staré hudby, pohádek a řemesel.

Letošní program vychází z toho nejlepšího, co se v uplynulých letech na Grabštejně hrálo, ale jako již tradičně, je polovina vystupujících na Grabštejně nováčky. Ne snad úplnými, vždyť se často jedná o umělce, kteří hráli na prknech a pouliční dlažbě téměř celé Evropy. Letos vás tedy čeká Vojta Vrtek, Divadlo Já to jsem -V. Marčík ml. a Adam Berger, Ponožky pana Semtamťuka, Pepa Nos, Šermíři Askalon, loutkář Matěj Kopecký a také prohlídky všech možných a nemožných prostor hradu se všemi možnými a nemožnými průvodci a postavami....
Samostatným programem se připojují také vojáci z Grabštejna. Strážci Grabštejnského arzenálu předvedou svoji techniku a techniku svých kolegů chemiků z Liberce a vojenské policie, ale hlavně své čtyřnohé pomocníky. Ti často ve spojení se svými pány umí zcela roztodivné věci a kousky, s kterými jezdí dnes vlastně téměř po celé Zeměkouli. Na Grabštejně předvedou také své jedinečné kynologické muzeum, pamatující již hodně staré časy, jakož i nejmodernější veterinární zařízení, které si téměř v ničem nezadá s léčebnými ústavy pro léčení lidí.
Samozřejmostí jsou také prohlídky zrekonstruovaného hradu od nejhlubšího sklepení po ochoz věže. Návštěvník si může vybrat průvodce podle svého přání. Od zážitkové prohlídky se sv. Barborou Grabštejnskou, až po postavičky nejroztodivnější z Grabštejnské osádky.
Veřejnosti přístupná bude i ekologická výstava Fasci Natur v podstřeší hradu se svými hejblátky, mechanickým ptactvem a dalšími roztodivnostmi, kterými ji tvůrci vybavili.


Cena: 100 Kč, s koncertem Pepy Nose 120 Kč

Místo konání: Hrad Grabštejn

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Chotyně (okres: Liberec kraj: Liberecký kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.hrad-grabstejn.cz
Předchozí akce: Výlety do minulosti
Následující akce: Benefiční koncert - Georges Bizet: Carmen

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!