27.6. zahajuje El Camino Youth Symphony z USA letní koncerty cyklu Musica Orbis 2013

Podobné akce

Účinkující: EL CAMINO YOUTH SYMPHONY, USA Dirigent:Camilla Kolchinsky, Sólista: Yujin Ariza, housle

Typ akce: Koncert

Zahájení: 27. 6. 2013
Ukončení: 27. 6. 2013

Vstupné: jednotné vstupné 400,- Kč (50% sleva pro děti, studenty, důchodce, osoby ZTP a jejich doprovod)

Popis akce

Ve čtvrtek 27. června 2013 se pražskému publiku představí v rámci koncertního cyklu Musica Orbis 2013 americký symfonický orchestr El Camino Youth Symphony. Cyklus Musica Orbis 2013 nyní zahajuje sérii letních koncertů, v rámci kterých vystoupí prestižní zahraniční soubory tvořené mladými hudebníky .
Ve Dvořákově síni Rudolfina zazní díla Rossiniho, Sibelia a slavná Šostakovičova Symfonie č.1. V čele orchestru stane jeho dlouholetá dirigentka Camilla Kolchinsky, která orchestr tvořený hudebně nadanými studenty vede k jeho úspěchům.
Orchestr do Prahy zavítá v rámci svého evropského turné, během kterého navštíví ještě Rakousko, Slovensko a Maďarsko. El Camino Youth Symphony má své příznivce již v mnoha zemích, kde většina koncertů končila úspěchem a potleskem ve stoje, do České republiky zavítá již podruhé.
Večer zahájí Rossiniho předehra k dílu Straka zlodějka. V Sibeliově Houslovém koncertu, který se řadí k interpretačně nejnáročnějším, se představí mladý sólista Yujin Ariza. Yujin Ariza začal studovat hru na housle již ve třech letech a od útlého věku získává řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. V současné době je studentem konzervatoře v San Francisku a na podzim 2012 zahájil studia na Juilliard School v New Yorku. Za sebou má účast na mnoha mistrovských kurzech, koncertoval v USA, Kanadě, Polsku, Německu, Itálii a Japonsku. S El Camino Youth Symphony vystoupil poprvé v roce 2008 jako vítěz soutěže pořádané tímto orchestrem . Yujin Ariza působí také jako koncertní mistr San Francisco Symphony Youth Orchestra, se kterým debutoval v roce 2008 ve slavné Carnegie Hall. Druhá polovina koncertu bude patřit proslulé Šostakovičově Symfonii č.1. f moll, kterou 19-letý skladatel zkomponoval jako absolventskou práci na Leningradské konzervatoři.

Camilla Kolchinsky je absolventkou Státní hudební konzervatoře v Moskvě a v Leningradě, během své dirigentské kariéry účinkovala mj. ve Velkém divadle, s Moskevskou filharmonií nebo se Státním symfonickým orchestrem SSSR. Po svém odchodu na Západ v roce 1976 dirigovala např. Londýnskou filharmonii, Izraelskou filharmonii, Švédský rozhlasový orchestr, Filharmonii v Oslu, Bruselský rozhlasový orchestr a mnoho jiných.

John Tregellas, ředitel pořádající agentury The Prague Concert Co., k nadcházejícímu koncertu řekl:
„Je pro nás velkým potěšením přivítat zpět do Prahy tento vynikající soubor, který v pražském Rudolfinu poprvé sklidil velké ovace v červnu 2005. Obzvlášť se těším na procítěnou interpretaci Šostakovičova mladistvého díla v podání hudebníků v podobném věku, v jakém byl Šostakovič když tuto skladbu komponoval. Je mi sympatické i to, že symfonii nám představí dirigentka, která studovala na stejné škole, na které toto dílo vzniklo.“

Agentura The Prague Concert Co. tímto cyklem pokračuje ve své dlouholeté činnosti, umožňuje českému posluchači seznámit se s uměleckou tvorbou mladých zahraničních umělců – instrumentalistů i zpěváků. Do koncertního cyklu MUSICA ORBIS jsou zařazeny soubory na vysoké umělecké úrovni. Na prvním koncertu v březnu 2013 se představil symfonický orchestr z Japonska, v rámci letních koncertů představí dva orchestry z USA a závěrečný koncert bude patřit smíšenému sboru ze Skotska. Koncerty proběhnou ve dvou nejkrásnějších pražských koncertních sálech, Dvořákově síni Rudolfina a Smetanově síni Obecního domu.

Vstupenky v obvyklých předprodejích.
Cena: jednotné vstupné 400,- Kč (50% sleva pro děti, studenty, důchodce, osoby ZTP a jejich doprovod)
Více informací o rezervaci vstupenek naleznete na www.concert.cz

Staňte se členy Koncertního klubu The Prague Concert Co a získejte na tyto a další koncerty významné slevy. Informace obdržíte po registraci.

Posluchači klasické hudby se mohou těšit na následující koncerty cyklu Musica Orbis 2013:
4. července 2013 SAN JOSÉ YOUTH SYMPHONY (USA) | 12. července 2013 smíšený pěvecký sbor ze Skotska NATIONAL YOUTH CHOIR OF SCOTLAND

Místo konání: Rudolfinum, Dvořákova síň

Přesná adresa: nám. Jana Palacha 1 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: The Prague Concert Co.
WWW pořadatele: www.concert.cz
Předchozí akce: kofe in
Následující akce: Květy

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!