Z operety do operety (Johann Strauss orchestr Coburg)

Podobné akce

Účinkující: Johann Strauss orchestr „Die flotten Geister" Milan Vlček - tenor, Luisa Albrechtová - soprán (Vídeň), Jiří Preisinger - housle (Coburg)

Typ akce: Koncert

Zahájení: 19. 8. 2013
Ukončení: 19. 8. 2013

Vstupné: 100 - 390

Popis akce

Johann Strauss orchestr Coburg „Die flotten Geister"
Jméno Johann Strauss je dnes součástí světových koncertních programů a tak není divu, že se na hudbu komponistů rodiny Straussů specializuje několik orchestrálních sdružení. Jedním z nich je Johann Strauss orchestr Coburg „ Die flotten Geister "(veselé, vzletné duše). Tento název dostal orchestr dle známé arie, hlavní postavy Barinkaye ze Straussovy operety Cikánský baron.
Obvykle šestnáctičlenné těleso, jehož základem jsou členové operního orchestru bavorského města Coburgu, které zde vzniklo v r.1998 s koncertním mistrem a uměleckým vedoucím v jedné osobě, panem Jiřím Preisingerem. Často je orchestr doplňován vynikajícími muzikanty z jiných orchestrů.
Repertoárově je Johann Strauss orchestr zaměřen na hudbu rodiny Straussů, jejich současníků a na populární hudbu českou, maďarskou, německou a dalších zemí. Z českých autorů jsou uváděny skladby například K.Komzáka, F. Drdlu, J. Fučíka, J.Labitzkého až po velikány české tvorby jako jsou B. Smetana, A. Dvořák a další. Současně je uváděna populární operetní a taneční hudba autorů F. Lehára, E. Kalmána, R.Frimla.
Na koncertech zaznívají také muzikálové melodie nejoblíbenějších světových skladatelů jako jsou G. Gerschwin, E.L.Weber, L. Bernstein a další. Na těchto hudebních cestováních od Prateru až po Broadway, nechybí ani ohnivé španělské tango.

Místo konání: karlovarské městské divadlo

Přesná adresa: Karlovarské městské divadlo Divadelní náměstí 21 360 01 Karlovy Vary (Hledat na mapě)

Karlovy Vary (okres: Karlovy Vary kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Karlovarské městské divadlo
WWW pořadatele: http://www.karlovarske-divadlo.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!