Výstava Sběratelé světla ve Freeportu Hatě

Podobné akce

Účinkující: Sběratel zápalek – kumyxafista Jiří Kajzner Sběratel světelných zdrojů Jaroslav Štěpánek Ekolamp - Tato nezisková organizace sbírá více jak šest let vysloužilé světelné Zdroje a průmyslové svítidla.

Typ akce: Výstava

Zahájení: 02. 8. 2013
Ukončení: 03. 9. 2013

Vstupné: 0

Popis akce

Unikátní výstava Sběratelé světla je ojedinělou sbírku sirek a historických svítidel. Po celý srpen ji můžete navštívit ve outletovém centru Freeport v Hatích u Znojma.

Nejen sběratelé historických zdrojů světla vystaví své nejcennější kousky v outletovém centru Freeport v Hatích. Na výstavu, která bude probíhat od 2. srpna do 3. září, můžete darovat i své vlastní kousky, za které dostanete malý dárek.

Sběratel zápalek – kumyxafista Jiří Kajzner z Prahy patří mezi největší sběratele zápalkových krabiček v Evropě. Sbírá již přes dvacet let všechny druhy zápalek a vlastní unikátní sbírku obsahující exponáty od roku 1880. Některé z nich jsou nejspíše jedinými dochovanými kousky na světě.

Netradičnímu koníčku se věnuje i sběratel světelných zdrojů Jaroslav Štěpánek z Tlumačova. Jeho vášní jsou všechny možné druhy světelných zdrojů. Kdyby světlo vyprodukované celou svou sbírkou soustředil do jednoho bodu, bylo by viditelné až z kosmu.

Návštěvníci také mohou na výstavu donést vlastní kousky, například staré žárovky, za které pak dostanou malý dárek. Ty nejcennější se stanou součástí sbírky a budou zachovány pro budoucí generace.

Místo konání: Freeport

Přesná adresa: Chvalovice-Hatě 196, 669 02 (Hledat na mapě)

Chvalovice (okres: Znojmo kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!