Legenda flamenka Paco de Lucía v Olomouci

Podobné akce

Účinkující: Paco de Lucía, Farruco,...

Typ akce: Koncert

Zahájení: 26. 7. 2013
Ukončení: 26. 7. 2013

Popis akce

Španělský kytarista Paco de Lucía zahraje na Horním náměstí v Olomouci v pátek 26. července. Letos šestašedesátiletý Paco de Lucía je bezpochyby jedním z největších žijících hudebníků. V Olomouci jeho vystoupení doprovodí sedmičlenná skupina, v níž vyniká především strhující a virtuózní tanečník Farruco.

Paco de Lucía byl vždy velkým inovátorem a dokázal se ve své hudbě inspirovat i jinými žánry, nikdy však na úkor samotné esence flamenka. Vydal více jak 30 alb, na kterých spolupracuje s hudebníky světových jmen jako Chick Corea či Larry Corryel. Díky setkání s kytarovými velikány Johnem McLaughlinem a Al Di Meolou vznikla kultovní nahrávka Friday Night in San Francisco. Virtuózní kytara Paca de Lucíi zní také v mnoha filmech Carlose Saury a ve filmu Vicki Cristina Barcelona v režii Woodyho Allena. Když Paco de Lucía jako první flamenkový kytarista nahrál novou verzi slavného koncertu Aranjuez, sám autor Joaquín Rodrigo se vyjádřil, že nikdy neslyšel brilantnější nahrávku svého díla.

Fenomenální kytarista a skladatel dokázal dostat flamenkový žánr do podvědomí světové hudební veřejnosti a také díky jemu se v roce 2010 stalo flamenko světovým dědictvím UNESCO.

Další hvězdou pátečního večera bude bezpochyby tanečník Antonio Fernández Montoya, známý pod přezdívkou “Farruco”. Letos pětadvacetiletý tanečník pochází z nejvýznačnější flamenkové dynastie Los Farrucos. Poprvé vystupoval ve dvou letech v Berlíně a v šesti letech již byl jedním z protagonistů ve filmu Bodas de Gloria. V 18 letech debutoval v New Yorku se svým vlastním projektem “Farruco”, za který obdržel nadšenou kritiku. Od té doby tančil na všech významných světových scénách. Kromě spolupráce s největšími flamenkovými umělci vystupoval také společně s hvězdami jako Beyonce, Paulina Rubio, Bjork nebo Marc Anthony.

Kritika o Farrucovi napsala:
„Farruco nepotřebuje přemýšlet o rytmických a melodických frázích . Na pódiu se prostě promění v nezastavitelnou rytmickou bouři. Ve svém tanci umí dosáhnout toho největšího napětí, dokáže zelektrizovat publikum jako provazochodec bez záchranné sítě.. “

Festival Colores flamencos pořádá agentura Friendly & Loyal. Galakoncert Paca de Lucíi je pořádán ve spolupráci se Statutárním městem Olomouc a agenturou TK Plus. Vstupenky na tento koncert můžete zakoupit v síti Ticketportal Vstupenky na ostatní festivalový program se prodávají v Informačním centru Olomouc.

Místo konání: Horní náměstí

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Olomouc (okres: Olomouc kraj: Olomoucký kraj stát: Česká republika)

Předchozí akce: IMORTELA METALFEST 2013
Následující akce: Cimbálovka ve mlýně

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!