Workshop s kapelou Descargon: Globální vliv latinskoamerické hudby

Podobné akce

Účinkující: Lektoři: DESCARGON (BRA/CUB/PU/COL) Eduardo „Dudu“ Penz – baskytara, Julio Barreto – bicí, Cesar Correa – klávesy, Leonardo Govin – trombon, Rodrigo Rodriguez – perkuse

Typ akce: Škola a vzdělávání

Zahájení: 09. 10. 2013
Ukončení: 09. 10. 2013

Vstupné: zdarma

Popis akce

Latinskoamerická kapela Descargon povede v Brně další ze série hudebních workshopů Music Workshops. Hudební nadšenci, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku umění latin music a případně se něco i přiučit, mají jedinečnou příležitost zúčastnit se zdarma třífázového workshopu s hvězdnou kapelou Descargon na sklepní scéně Divadla Husa na provázku 9. října.

Sestavu Descargon tvoří originální mix čtyř latinskoamerických národností v čele s fenomenálním bubeníkem Juliem Barretem a perkusistou Rodrigem Rodríguezem. Julio Barreto je pravou legendou latinskoamerických bicích a chlubí se nejen dynamickým bubenickým stylem, ale hlavně dlouholetou spoluprací s největšími hvězdami žánru. Rodrigo Rodríguez je ceněn jako latinjazzový sideman i parťák hvězd pop-music, namátkou Carlose Santany či George Bensona.

Nejenže je workshop zdarma, ale registrovaní účastníci, kteří se workshopu zúčastní, obdrží navíc jako bonus 25% slevu ze vstupenky na koncert kapely Descargon, který se v Brně koná 10. října. Vše, co musíte udělat pro to, abyste se na workshop dostali, je vyplnit registrační formulář na www.musicworkshops.cz. Nástroje s sebou, jamovat se bude!

Téma workshopu:
Latinskoamerická hudba zahrnuje rytmy a styly vzniklé v Latinské Americe nebo s ní související, ale zároveň hudební žánry, jež se vyvinuly ve Spojených státech amerických a v Evropě. Někteří kritici definují latinskou hudbu jako syntézu čtyř prvků: hudebního stylu, geografie, kulturního zázemí umělce a jazyka. První z elementů zahrnuje všechny hudební styly vytvořené v latinskoamerických zemích, jako je salsa, merengue, bachata a tango, jakož i jiné styly odvozené od mainstreamu, například latin pop, rock, jazz a hip-hop.

Tento projekt: „Setkávání kultur na platformě hudby – série workshopů na podporu multikulturalismu a kulturní rozmanitosti“ (CZ.1.07/3.1.00/37.0113) je spolufinancován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.

Místo konání: Divadlo Husa na provázku, Sklepní scéna, Zelný trh 1, Brno

Harmonogram workshopu:
1. část: 13,00 – 15,00
2. část: 16,00 – 18,00
3. část: 19,00 – 21,00

Místo konání: Divadlo Husa na provázku

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Music Workshops
Předchozí akce: The Illusionists
Následující akce: MRTVÁ NEVĚSTA TIMA BURTONA Fantasy VB/USA

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!