Slavnostní otevření edukačního centra na zámku

Podobné akce

Účinkující: otevření edukačního centra

Typ akce: Hrady a zámky

Zahájení: 17. 4. 2014
Ukončení: 17. 4. 2014

Popis akce

Na zámku v Hradci nad Moravicí otevře dne 17. 4. 2014 slavnostně své brány Edukační centrum. Národní památkový ústav chce prostřednictvím tohoto výchovně-vzdělávacího centra rozšířit programovou nabídku zámku a nabídnout cílovým skupinám možnost zažít a osahat si různé kapitoly z historie na vlastní kůži. V edukačním centru v prostorách Bílého zámku budou k tomuto účelu připraveny netradiční edukační pomůcky: např. skládací modely křížové klenby a mostu, repliky historických kostýmů pro dospělé i děti, středověké poháry, misky, repliky zbroje a zbraní, rozkládací vitráže a mnohé jiné, které si mohou všichni návštěvníci centra v průběhu připravených programů sami vyzkoušet. Edukační centrum bude do budoucna připravovat programy nejen pro školní skupiny, ale také i netradiční zážitkové prohlídky v objektu, resp. areálu zámku pro rodiny s dětmi, odbornou i laickou veřejnost.
V rámci otevírání Edukačního centra proběhne v kinosále Národního domu v Hradci nad Moravicí dne 14.4. 2014 od 17.30 hod. netradiční přednáška s promítáním „Příběh Relikviáře sv. Maura“ věnovaná druhé nejvýznamnější kulturní památce ČR. Na přednášce bude přítomen i interaktivní model Relikviáře sv. Maura v měřítku 1:1, který představí kolegové z Edukačního centra hradu Bečova nad Teplou.

Místo konání: Hradec nad Moravicí - zámek

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Hradec nad Moravicí (okres: Opava kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!