Folkové prázdniny 2014

Podobné akce

Účinkující: SZIDI TOBIAS (Slovensko) / JANA KIRSCHNER (Slovensko) / LO CÓR DE LA PLANA (Francie) / BÁRA HRZÁNOVÁ & CONDURANGO / BACHTALE APSA / LIGHT IN BABYLON (Turecko) / DOROTA BAROVÁ & LENKA DUSILOVÁ & BEATA HLAVENKOVÁ / KAROLINA CICHA & BART PAŁYGA (Polsko) / APRIL VERCH (Kanada) / HRADIŠŤAN: Vteřiny křehké / BASSEKOU KOUYATE & / NGONI BA (Mali) / JAN HRUBÝ A SPOL. / KON SIRA / TRABAND & hosté RADIM HUML, MIREK KEMEL, VLADIMÍR JAVORSKÝ / BEZOBRATŘI / SPIRO (Velká Británie) / KROKE (Polsko) / I LIGURIANI (Itálie) / VESELI VUJKY (Ukrajina) / IRÉN LOVÁSZ (Maďarsko)

Typ akce: Festival

Zahájení: 20. 7. 2014
Ukončení: 02. 8. 2014

Vstupné: Zvýhodněné permanentky 1300,- Kč do 13. 6. 2014, poté za cenu 1600,- Kč, více informací k dennímu vs

Popis akce

Folkové prázdniny
v Náměšti nad Oslavou
-
hudební festival mnoha žánrů
s rozličnými dílnami


Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou jsou neobyčejným hudebním festivalem. Trvají 8 dní, které mnozí návštěvníci stráví jako své skutečné hudební, výtvarné, taneční prázdniny, ve kterých mohou být aktivními i pasivními účastníky. Jsou obklopeni nádherným prostředím náměšťského renesančního zámku, zámeckého parku, přilehlým okolím řeky Oslavy ve městě i mimo něj.

Každý večerní hudební program festivalu má své téma, svou dramaturgii, která je žánrově neohraničena - etnická a lidová hudba, jazz, rock, folk, vážná hudba. Pro přijíždějící hudebníky je festival často inspirací k netradičnímu speciálnímu koncertu - není neobvyklé, že zůstanou i několik dní, i když pak jen v roli posluchačů či účastníků dílen.

Festival nejsou jen večerní koncerty na zámeckém nádvoří. Během dnů festivalu probíhá řada dílen - můžete se např. naučit základům hry na nějaký zajímavý hudební nástroj, zahrát si a popovídat s muzikanty, kteří večer předtím nadchli zámecké nádvoří, vytvořit si své kresby, malby, sítotisky, objekty, psát své texty a poesii. Několik hodin odpoledne patří pravidelně tzv. Open scéně: zajímavá, méně známá, hudební seskupení vystupují v kapli sv. Anny ve Špitálku. A v noci hudebně ožívá nejen festivalový kemp, ale často i další místa v Náměšti.

Festival je také neobvyklý množstvím účinkujících ze zahraničí.

Festival Folkové prázdniny je festivalem skvělých hudebních i nehudebních zážitků a inspirací.

Místo konání: Zámek

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Náměšť nad Oslavou (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Městské kulturní středisko v Náměšti nad Oslavou
WWW pořadatele: www.folkoveprazdniny.cz
Předchozí akce: Hudební festival Znojmo
Následující akce: Zahájení sezóny na Labské stezce

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!