Klicperovská alchymie nabídne ostravskému publiku dva divadelní bonbónky

Podobné akce

Účinkující: V hlavních rolích s Pavlou Tomicovou a Jiřím Zapletalem, Janem Sklenářem, Janem Vápeníkem

Typ akce: Festival

Zahájení: 21. 10. 2014
Ukončení: 22. 10. 2014

Popis akce

O tom, že herci Klicperova divadla opravdu umí, je téměř zbytečné psát. Pozornosti diváků by proto neměla ujít crazy komedie, v níž vše, co režiséra Drábka napadlo, proměnil ve vtip, ale též notoricky známá tragédie, která je však překvapivě úplně jiná.
První kus, se kterým Klicperáci vystoupí na prkna Akordu v Ostravě-Zábřehu 21.10.2014 v 19:00 hodin - v rámci minipřehlídky POT A LESK KLICPEROVSKÉ ALCHYMIE - je abstraktní groteska doslova zahlcená slovními hříčkami, situačními nápady a gagy - v hlavních rolích s Pavlou Tomicovou a Jiřím Zapletalem- Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho.
Skvělí herci, pokoj s obří panenkou, citace z Hitchcocka, Zapletalův výkon na hranici fyzických i hlasových sil, hektická hravost, před níž není úniku, dětská duše versus neúprosné stáří, právo člověka na vyšinutost, právo na dětinskost a nepraktický osamělý intelektuál, panic a lidumil, který čelíc tuposti praktického světa - jenž se ho chce zbavit - se nešťastně stává "vrahem".
Královéhradecká tvůrčí dílna Drábek & William Shakespeare přiveze 22.10.2014 do ostravského Akordu v rámci minipřehlídky Klicperovské alchymie i svůj nejnovější počin s výmluvným mottem: "Dyk more na ty vaše rody." ROMeo@Julie. Notoricky známá tragédie. Avšak Montekové versus Kapuleti? Ne! Černí proti bílým! Nepřizpůsobiví proti developerům! Starý Jožka Montek v dojemném podání Jiřího Zapletala dokonale ztělesňuje vymírající cikánskou duši koní a ohňů, zatímco Kapulet Jana Sklenáře je sobecký metrosexuál s komplexem věčného mládí.
Romeo a Julie se nehodí do svých rodin. Oba velmi inteligentní a vzdělaní, oba introvertní, oba jsou doma v kybersvětě a vyjít za hranice svého notebooku ani moc „neumějí“. Ale i asociální mimoň se může zamilovat. Jednoduché to ale mít nebude. A že jejich vzdor nemůže skončit happy endem, je asi jasné všem.
Majitelé předplatitelské abonentky mají možnost využít na představení ROMeo@Julie slevu 20 %. Více informací a možnost rezervace vstupenek na www.dk-akord.cz a www.facebook.com/events/728141907258844.

Místo konání: Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh, s.r.o., náměstí SNP 1 700 30 Ostrava-Jih

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.dk-akord.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!