Advent v Hradu Litoměřice a vystavení Svatováclavské koruny

Podobné akce

Účinkující: PROGRAM: 10:00 zahájení 10:05 pěvecký sbor Litoměřický hlásek 10:00-15:30 vystavení repliky Svatováclavské koruny 11:00 divadelní spolek Loudidlo / Princezny mezi námi 14:00 flétnový soubor ZUŠ Litoměřice 15:00 dramatický soubor Mladivadlo / O vánocích, které nechtěly být (Josef Čapek) 16:00 zádušní mše za Karla IV. k 636. výročí jeho úmrtí Více na www.hradlitomerice.cz

Typ akce: Trh a jarmark

Zahájení: 29. 11. 2014
Ukončení: 29. 11. 2014

Vstupné: jarmark zdarma/koruna 50Kč/25Kč

Popis akce

Ojedinělou šanci zhlédnout repliku Svatováclavské koruny nabídne Hrad Litoměřice. Tradiční akci „Advent v hradu“, pořádanou těsně před první adventní nedělí, tedy 29. listopadu, tentokráte zpestří výstava repliky koruny Karla IV., jejíž originál je součástí Českých korunovačních klenotů. Korunu zapůjčí Národní památkový ústav, územní památková správa v Praze, státní hrad Karlštejn

Právě 29. listopadu uplyne 636 let od úmrtí krále Karla IV. Vystavení klenotu zdůrazní vazbu slavného panovníka k litoměřickému hradu, který vlastnil a v němž i pobýval.

Na závěr dne proběhne zádušní mše za Karla IV. Stane se tak v hradní kapli, v níž se král dle dochovaných historických pramenů modlíval. Advent v Hradu Litoměřice již tradičně doprovodí řada akcí typických pro předvánoční čas, jako je prodej vánočně laděného zboží, stánky s ukázkou řemesel, hudba, divadlo a živá zvířátka na nádvoří. Program začíná v 10 hodin. V 16 hodin jej ukončí zádušní mše. Vstup na akci není zpoplatněn. Za prohlídku Svatováclavské koruny zaplatí dospělí 50 Kč, senioři a děti (6 – 15 let) 25 Kč.

Místo konání: Hrad Litoměřice

Přesná adresa: Tyršovo náměstí 68/5, 412 01 Litoměřice (Hledat na mapě)

Litoměřice (okres: Litoměřice kraj: Ústecký kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p. o.
WWW pořadatele: www.litomerice-info.cz
Předchozí akce: Brána smrti
Následující akce: designSUPERMARKET 2014

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!