Pavel Procházka - Ilustrátor přírody

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Výstava

Zahájení: 12. 2. 2015
Ukončení: 12. 4. 2015

Popis akce

V Muzeu Vysočiny Jihlava jsme připravili výstavu prací jednoho z nejlepších současných českých ilustrátorů přírody – Pavla Procházky z Vlčnova. Jeho ilustrace dobře znají čtenáři přírodovědných publikací, které vydala nakladatelství Academia, Scientia, Albatros, Aventinum, Slovart, Grania a Mladá Fronta. Od roku 1994 jeho dokonalé ilustrace ozdobily 25 českých knih a tři knihy vydané ve Francii, Velké Británii a v Austrálii. Pavel Procházka je krom toho autorem řady školních obrazů a tabulí, jeho ilustrace zdobí mnoho přírodních naučných stezek a dalších informačních materiálu propagujících ochranu přírody. Dlouhodobě spolupracuje s třicítkou nejrůznějších českých institucí, z nichž můžeme jmenovat například pražskou zoologickou zahradu, pro kterou nakreslil kompletní jmenovkový systém expozice, což představuje více než sedm stovek ilustrací.
Vernisáž výstavy Pavla Procházky se uskuteční ve středu 11. února 2015 v 17 hodin ve výstavní budově Muzea Vysočiny Jihlava, Masarykovo nám. 57. Výstava bude otevřena do neděle 12. dubna 2015.

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz
Předchozí akce: Procházka krasohledem aneb Barvy, sny a fantazie
Následující akce: Tajemství

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!