Soul of dancers

Podobné akce

Účinkující: Tomáš Žák, Michaela Pelikánová, Filip Radil, Filip Rajdl, Kamila Kyselová, Petr Kodým, Dominik Pecka, Martin Dupal, Oliver Dziak, Tomáš Karaba, Filip Černý, Aleš Hadrava, Lucie Pelikánová, Iveta Michalíčková, Jesika Kovačková, Radim Stehno, František Pavlas, Adéla Křivská, Blanička Pešková, Marta Lebdušková, Kateřina Čmelíková, Pavel Kutnohorský, Lucie Jindrova, Eliška Krumlova, Radek Nedbal, Lída Neuwirthová, Vít Kučera.

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 07. 3. 2015
Ukončení: 07. 3. 2015

Vstupné: 100.-

Popis akce

SOUL OF DANCERS je jedinečné UV tanečně-divadelní představení svého druhu, založené na silném příběhu a spojení klasického a moderního tance s tanci hiphopové kultury. Diváka doslova pohltí svým originálním příběhem i uměleckým pojetím plného triků a efektů.


Příběh vypráví o osudu tajemné dívky Mirie, jež byla pro svůj hřích odsouzena k věčnému životu, aby v našem čase nalezla taneční duši, která by dokázala zvrátit nešťastný osud příští generace lidí.

Zajímavosti o SOUL OF DANCERS:
Hudba celého představení je namixována a editována z cca. šedesáti předem upravených, krátkých, hudebních úryvků různých autorů, doplněné o stovky zvukových efektů podporující děj i atmosféru celého příběhu.

Představení využívá 140 originálních kulis vyjadřující předměty a prostředí pouze psaným slovem. Díky tomu bylo možné uvést do pohybu celou scénu jeviště a to nejen ve druhé perspektivě.

Cele představení tvoří spolupráce 25 lidi, tanečníku, kulisáků i techniků, kde všichni mají většinou všechna tři obsazeni a střídají se v závislosti na jednotlivých scénách.

Práce světel je pečlivě naprogramována a za celé představení se tak světla změní až 300krát. Celkový dojem pak doplňují kostýmy a všudypřítomná mlha.

Představení využívá rovněž efektu ultrafialových lamp, které jsou cíleně rozmístěna kolem jeviště. Toto černě světlo pak zvýrazňuje oděv, kontaktní čočky, malby na těle účinkujících i ostatní rekvizity a dává tak představení svůj magicky nádech tajemna. Ostatní efekty jsou tvořeny pomocí LED žároviček a laserových paprsků.

Ještě před dokončením samotného představení v roce 2012 Michaela Pelikánová společně s Tomášem Žákem získali s krátkým úryvkem Soul of dancers v kategorii Freestyle Duo titul mistra ČR a nasledně i titul Vicemistra Evropy v Německu.

Představení samotné bylo též veřejností zvoleno jako nejlepš kulturních počin kraje Vysočina za rok 2013 a získalo tak ocenění Zlatá Jeřabina.

Scénář, mix hudby a režie: Tomáš Žák
Choreografie: Tomáš Žák, Michaela Pelikánová, Filip Černý
Programátor osvětlení: Filip Černý
Vizuální efekty, triky: Tomáš Žák, Filip Černý
Ozvučení: Petr Máj

Místo konání: Divadlo otevřených dveří DIOD

Přesná adresa: Tyršova 1565/12 586 01 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Tomáš Žák
WWW pořadatele: facebook.com/soulofdancers
Předchozí akce: Czech Open 2015
Následující akce: Soul of dancers

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!