Klášterní slavnosti 2015

Podobné akce

Účinkující: PROGRAM SLAVNOSTÍ 10:00 Zahraje kapela Strašlivá podívaná 10:30 Zatančí skupina Ambrenau 11:00 Sokolnické ukázky předvedou – Falcopredonum 11:30 Zahraje kapela Strašlivá podívaná 12:00 Animace na chůdách Divadla Studna 12:30 Zatančí skupina Ambrenau 13:00 Zahraje kapela Strašlivá podívaná VYRÁŽÍ HISTORICKÝ PRŮVOD OD STARÉ RADNICE 13:30 Vlajková show skupiny Herold 14:00 Vyhlášení soutěže o ostrovskou hraběnku 14:30 Sokolnické ukázky předvedou – Falcopredonum 15:00 Udělování ceny Ď Pohádka O Všudybylovi Divadla Studna 15:30 Zatančí skupina Ambrenau 16:00 Zahraje kapela Strašlivá podívaná 16:30 Animace na chůdách Divadla Studna 17:00 Vlajková show skupiny Herold

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 24. 5. 2015
Ukončení: 24. 5. 2015

Vstupné: 30 Kč, 10 Kč

Popis akce

Program Klášterních slavností se bude opět vztahovat k historii Posvátného okrsku. Oslavíme 340. výročí narození Františky Sibylly Augusty, která pojede v čele historického průvodu městem. Průvod bude vyrážet od Staré radnice na Starém náměstí v 13.00 hodin. I v letošním roce vyhlašujeme soutěž o ostrovskou hraběnku, takže vyzýváme všechny malé princezny, aby se s námi do průvodu zapojily. Okostýmovaní účastníci budou mít vstup na akci zdarma a navíc dostanou volnou kočárovou jízdenku na projížďku zámeckým parkem. V klášterní zahradě se na vás chystá historicko-folková kapela Strašlivá podívaná (Plzeň), překrásné šaty předvede skupina historického tance Ambrenau, o dech vás zaručeně připraví vlajková show skupiny Herold a mnohé se dozvíte u sokolnických ukázek sdružení Falcopredonum. A to rozhodně není vše…

Dalším bodem programu slavností bude i letos předávání Ceny „Ď“ (dík mecenášům a dobrodincům) města Ostrova a Ceny „Ď“ v Karlovarském kraji v režii Richarda Langera, který bude moderátorem celé akce.

Doprovodný program: Historický jarmark a občerstvení, dopolední kejklířský workshop, historický kolotoč na kliku Petra Joo, projížďky v kočáře zámeckým parkem, malování na obličej, projížďky na koních občanského sdružení Macík, možnost prohlídky ekocentra, odpolední výtvarné dílny.

V případě nepřízně počasí bude program z větší části přesunut do klášterního kostela.

Kontakt:
tel.: +420 353 800 521 nebo +420 353 800 511
e-mail: klaster@dk-ostrov.cz, ic@dk-ostrov.cz

Místo konání: zahrada klášterního areálu

Přesná adresa: průsečík ulic Klášterní a Staroměstská, Ostrov (Hledat na mapě)

Ostrov (okres: Karlovy Vary kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Dům kultury Ostrov
WWW pořadatele: www.klasterostrov.cz
Předchozí akce: Jarní zpívání
Následující akce: České hrady 2015

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!