Letí šíp savanou

Podobné akce

Účinkující: Všichni jsou vítáni !

Typ akce: Výstava

Zahájení: 29. 5. 2015
Ukončení: 01. 11. 2015

Popis akce

Máte rádi romantiku přírody a opuštěných koutů? Či fandíte indiánkám a westernům? Přijďte se podívat do Východočeského muzea v Pardubicích, které pro Vás připravilo výstavu o trampingu. Kořeny trampingu jsou spojeny s fascinací Divokým západem. Toto okouzlení trampové převedli po svém do českého prostředí. Tramping vychází ze skautingu a woodcraftu, společným znakem těchto hnutí je úcta k přírodě.
K masovějšímu rozšíření dochází ve 20. a 30. letech 20. století. Po roce 1948 se tramping stal formou protestu proti režimu. Na výstavě budou prezentovány předměty neodmyslitelně patřící k trampingu, mimo jiné i trampská písňová tvorba. Některé písně zlidověly a jsou zpívány běžně na zábavách.
Zajímá-li Vás, jak trampové žili na osadách, čím se bavili, tak je výstava pravým místem, kde se můžete seznámit s fenoménem trampingu. Připraveny jsou doprovodné programy, při kterých budete moci sledovat při tvorbě členy Klubu trampů řezbářů či se zaposlouchat do tónů trampské hudby.

Místo konání: Východočeské muzeum v Pardubicích

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Pardubice (okres: Pardubice kraj: Pardubický kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Východočeské muzeum v Pardubicích
WWW pořadatele: www.vcm.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!