ENNIO MORRICONE

Podobné akce

Účinkující: ENNIO MORRICONE

Typ akce: Koncert

Zahájení: 15. 1. 2016
Ukončení: 15. 1. 2016

Vstupné: 1190 - 4990 Kč

Popis akce

Ennio Morricone se proslavil zejména hudbou k westernům. Celkově však zkomponoval hudbu k více než pěti stům filmů a seriálů. Ennio Morricone je génius emocí a mistr zachycení okamžiku. Bez nadsázky lze říct, že jeho hudba často předčila samotný film, ke kterému byla vytvořena. Morricone za svoji filmovou hudbu nasbíral mnoho světových ocenění. Tím pravděpodobně nejdůležitějším je Oscar za celoživotní dílo, který v dějinách udílení těchto cen obdržel Morricone jako jediný hudební skladatel. Symbolicky jej v roce 1997 převzal z rukou další legendy westernu, herce Clinta Eastwooda.

Ennio Morricone však zdaleka není jen skladatelem filmové hudby. Tento měsíc ve svém rodném Římě osobně dirigoval mši, kterou složil pro papeže Františka.

Na svém turné 2016 bude Ennio Morricone osobně dirigovat Český národní symfonický orchestr. K této spolupráci Morricone s nadšením říká: „Je to vynikající orchestr, opravdu mimořádný, a neříkám to jen tak ze zdvořilosti. Říkám to, protože je to čistá pravda. Ten orchestr je příkladem profesionality, příkladem uměleckého citu, prožitku a smyslu pro umění a také příkladem nadšení pro to, co dělají.“

Tour manager koncertu slibuje divákům velkolepou show, dvě projekce a především zbrusu nový program – výběr té nejlepší filmové hudby 20. století.

Účastníci: ENNIO MORRICONE

Místo konání: O2 arena

Přesná adresa: Praha 9, Českomoravská 2345/17 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: JV Agentura, s.r.o.
WWW pořadatele: http://www.jvagentura.cz/
Předchozí akce: TŘI SESTRY “30”
Následující akce: IMAGINE DRAGONS

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!