Michal David – Bláznivá noc/Britterm Tour 2015

Podobné akce

Účinkující: Michal David

Typ akce: Koncert

Zahájení: 05. 12. 2015
Ukončení: 05. 12. 2015

Vstupné: Od 440,- v síti Ticketpro

Popis akce

Michal David oslaví 55. narozeniny v brněnské DRFG areně

Michal David – jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků, skladatel a hudebník, který za svou kariéru prodal přes 3,5 milionů hudebních nosičů, míří do Brna. V sobotu 5. prosince 2015 bude brněnská DRFG arena (bývalá hala Rondo) hostit jeho narozeninový koncert v rámci Britterm Tour 2015 s názvem Bláznivá noc. Předprodej vstupenek zajišťuje exkluzivně síť Ticketpro. Předprodej byl právě zahájen a POZOR! Včasný nákup = výhodná cena!

Michal David proslul zejména v 80. letech, kdy se přidal ke skupině Kroky Františka Janečka. Jestliže tehdy mělo Československo opravdového krále diskoték, pak jím byl právě Michal David. Mezi jeho největší hity patří písně Nenapovídej, Non stop, Céčka, Discopříběh či Každý mi tě lásko závidí. Známý je nejen kvůli těmto písním, ale i jako autor hudby k řadě filmů (převážně z 80. letech), Vítr v kapse, Láska z pasáže, Discopříběh 1 a 2 a rovněž díky muzikálové tvorbě (Kleopatra, Angelika, Kat Mydlář).

„Na tento koncert se opravdu moc těším. Myslím, že se mí fanoušci pobaví a že se mají na co těšit,“ říká Michal David a dodává: „Bude to velká show a pořádně to všichni rozbalíme.“

-----------------------------

Biografie

Michal David se narodil 14. července 1960 v Praze jako Vladimír Štancl. Studoval na pražské hudební konzervatoři a v roce 1976 založil jazzové kvarteto „Čtyři“ a získal ocenění „Hudebník roku“ na Pražských hudebních dnech. Připojil se ke skupině Kroky Františka Janečka, kde hrál a zpíval s Janou Kratochvílovou. Na hudebním festivalu Intertalent zvítězil s písní Nenapovídej a stal se novým popovým idolem. První sólové album vydává v roce 1980 a jeho hudba zní v divácky úspěšných filmech Vítr v kapse, Láska z pasáže, Discopříběh 1 a 2.

Po období útlumu se na konci 90. let vrací do veřejného a hudebního života písní Správnej tým, kterou složil pro český hokejový tým (v roce 1998 hokejisté v Naganu přiznali, že skladby Michala Davida byly jejich motivační oporou v šatně). Jeho píseň Dlouhá noc složená pro Helenu Vondráčkovou se stala hitem roku 2001. Jeho písně však zpívají mimo jiné i Lucie Bílá, Karel Gott, Bára Basiková, Ilona Csáková, Hana Zagorová a další. Svoje pevné místo v dnešním hudebním průmyslu potvrdil velkým koncertem za účasti mnoha svých bývalých i současných hudebních kolegů i vyprodané koncerty v rámci Megatour 2011.

Koncertuje, vystupuje na diskotékách, věnuje se tvorbě muzikálů (Kleopatra, Tři mušketýři, Angelika, Mona Lisa, Děti ráje, Kat Mydlář) a komponování pro další umělce. Dvakrát po sobě se stal v letech 2010 a 2011 Zpěvákem roku v anketě o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek TýTý a porazil tak dokonce i Karla Gotta.

Nenechte si ujít narozeninový koncert Bláznivá noc v rámci Britterm Tour 2015 v sobotu 5.12.2015 od 20 hodin!

Místo konání: DRFG Arena (Hala Rondo)

Přesná adresa: Křídlovická 34 (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Brnokoncert
WWW pořadatele: www.brnokoncert.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!