Zmizelý svět středověkého hornictví

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Výstava

Zahájení: 11. 9. 2015
Ukončení: 10. 11. 2015

Popis akce

V rámci projektu Historické využívání krajiny Českomoravské vrchoviny v pravěku a středověku se spojili odborníci archeologie, historie, geologie, botaniky a IT odborníci z Masarykovy univerzity, Mendelovy univerzity, Archeologického ústavu v Brně, Muzea Vysočiny v Jihlavě a Archaia Brno, aby zpřístupnili znalosti naší historické krajiny českomoravského pomezí.
Jeden z dílčích cílů projektu se nazývá Výrobní a těžební areály. Zabývá se skupinou památek, kterou je zejména centrální Českomoravská vrchovina typická, a to pozůstatky po středověkém rudném hornictví. Úkolem této výstavy je představit zaniklá hornická, úpravnická a hutnická pracoviště s hmotnými doklady vybavení a výrobních procesů.
Výstava je vlastně i tak trochu diskuzí o tom, zda se někdejší montánní vrstva sídelní struktury podílela významněji na formování kulturní krajiny centrální Vysočiny, či přesněji zda se na její trvalé podobě nějak podepsala a čím.

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz
Předchozí akce: Medovinobraní
Následující akce: Božena Němcová: Babička

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!