Ta naše láska k divadlu - Horácké divadlo 1940-2015

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Výstava

Zahájení: 02. 10. 2015
Ukončení: 15. 11. 2015

Popis akce

Muzeum Vysočiny Jihlava ve spolupráci s Horáckým divadlem připravilo pro podzimní měsíce letošního roku originální výstavu věnovanou 75. výročí vzniku profesionální divadelní scény na Vysočině.
Výstava nabídne návštěvníkům ve zkratce pohled na divadelní život ve městě Jihlavě od jeho počátků spojených se školským divadlem, připomene působení cestujících hereckých společností a zřízení divadelní budovy v roce 1850. V prostorách výstavní místnosti v přízemí expoziční budovy muzea se představí samotný vznik a rozvoj Horáckého divadla v uplynulých desetiletích. Na textových panelech doplněných řadou dobových fotografií a dalšími dokumenty se návštěvník bude moci seznámit s významnými momenty historie divadla, se zajímavými osobnostmi, které zásadním způsobem ovlivnily zdejší divadelní scénu – ať už z pozice ředitelů či herců a dalších tvůrčích pracovníků, a také s proměnami divadelních budov a jejich technického zázemí. Výstavní prostor nabídne možnost projít oponou a ocitnout se ve světě kulis, kostýmů, světel, rekvizit a líčidla. Součástí výstavy v prostorách muzejního mázhausu je rovněž seznámení s vnitřním chodem divadla, s tím, co všechno obnáší příprava a vlastní realizace divadelního představení a jaké zajímavé, ale oku diváka utajené umělecké a technické profese se na něm podílí.
Výstava s názvem „Ta naše láska k divadlu – Horácké divadlo 1940-2015“ bude zahájena slavnostní vernisáží 1. října v 17 hodin a zájemci ji budou moci navštívit od 2. října do 15. listopadu.

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!