Kde rostou naše endemity

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Výstava

Zahájení: 04. 2. 2016
Ukončení: 28. 3. 2016

Popis akce

Od 4. února do 27. března 2016 bude v Muzeu Vysočiny Jihlava, p. o. na Masarykově náměstí v prostoru arkád k vidění výstava nazvaná „Kde rostou naše endemity“.
Na 20 panelech se zvídavý návštěvník dozví, co to ten endemit vlastně je, jak vzniká, jak dlouho jeho vznik může trvat a čím může být způsobem či naopak ohrožen.
Samotným jádrem výstavy, jak už vyplývá z jejího názvu, je představení rostlinných endemitů České republiky a jejich míst výskytu.
Výstavu připravila Přírodovědná společnost se svým internetovým magazínem Botany.cz. Autorem textů je botanik brněnského Ústavu botaniky a zoologie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity doc. Vít Grulich, kterého jste již v Muzeu Vysočiny Jihlava mohli vidět na přednáškách z jeho botanických cest po světě.
Autory fotografií jsou členové Botany.cz a celou výstavu pak podpořilo Ministerstvo životního prostředí ČR.
Zdarma je k dispozici katalog výstavy. Jedná se o brožuru o 64 stranách s podrobnějšími textovými informacemi o endemismu v rostlinné říši.
Po zhlédnutí výstavy by měli návštěvníci správně odpovědět i na otázku: Rostou na Českomoravské vrchovině nějaké ty endemity?

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz
Předchozí akce: Za dámu
Následující akce: Fotografie studentů OZS Jihlava

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!