Setkání cimbálových muzik Valašského království 2016

Podobné akce

Účinkující: viz.plakát

Typ akce: Festival

Zahájení: 20. 5. 2016
Ukončení: 21. 5. 2016

Vstupné: zdarma

Popis akce

Hudební folklorní festival s mezinárodní účastí dětských a dospělých lidových muzik valašské kultury Karpatského oblouku trojmezí Slovenska, Polska a České republiky (Těšínského Slezska a Valašska).

V pátečním programu se představí děti z mateřský škol a dětské lidové muziky. Připraven je pořad k 60. výročí úmrtí skladatele a sběratele lidových písní, frenštátského rodáka J. N. Poláška. Páteční podvečer bude patřit pořadu folklorního tanečního souboru Šmykňa z Ostravy a frenštátskému hudebnímu seskupení LAM Trio.

Sobotní program už tradičně zahajuje dechová hudba Javořinka z Lichnova a dopoledne patří orchestrům frenštátské Základní umělecké školy. Během sobotního odpoledne vystoupí etnická skupina Pablo nebo romská skupina Cikne Čhave a na závěr festivalu jsou pro diváky připraveny dva exkluzivní pořady a to slovenského folklorního souboru Podpoĺanec z Detvy a folk-gothic-rockové kapely Wolfarian z Brna. K pohodové atmosféře jinak hudebního festivalu přispějí i stánky s ukázkami lidových řemesel a domácími specialitami.

Místo konání: náměstí Míru

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Frenštát pod Radhoštěm (okres: Nový Jičín kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: MěKS, Frenštát p. R.
WWW pořadatele: www.cimbalovemuziky.cz, www.kulturafrenstat.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!