Vzácné setkání Bratři Ebenové a Robert Křesťan s Druhou trávou

Podobné akce

Účinkující: Bratři Ebenové, Robert Křesťan a Druhá tráva

Typ akce: Koncert

Zahájení: 12. 2. 2017
Ukončení: 12. 2. 2017

Vstupné: od 590,- v síti Ticketpro

Popis akce

Bratři Ebenové se vracejí do Brna. Po dvou vystoupeních v moderním sále Sonocentru se tentokrát představí na prknech, která znamenají svět – v Janáčkově divadle. V neděli 12. února od 19,30 hodin se představí Marek, Kryštof a David Ebenovi s kapelou budou servírovat přesně to, čím jsou proslavení: sofistikovaný folk s vybroušenými texty, které přetékají krásnými slovními hříčkami. Na tento slavnostní koncert si přizvali jako speciálního hosta Roberta Křesťana, zpěváka, hudebníka a skladatele z významné bluegrassové formace Druhá tráva.

Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketpro


Bratři Ebenové, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Již koncem sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru.

První řádné album Malé písně do tmy vydali v roce 1984, dalších jedenáct let trvalo, než vznikl titul Tichá domácnost (1995) s hosty Karlem Plíhalem, Zdeňkem Vřešťálem, Ivou Bittovou a dalšími. Sedm let si pak posluchači počkali na další album Já na tom dělám, které na Tichou domácnost navázalo jak poetikou, tak i v obsazení hostů, mezi které přibyl ještě Jiří Schmitzer. Zatím poslední album Chlebíčky vydali v roce 2008. V roce 1990 odskočili k Adventním písním a koledám, které nahráli se zpěvačkou Martou Kubišovou.


Robert Křesťan (* 16. září 1958, Počátky, okres Pelhřimov) je český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s Lubošem Malinou. Často bývá hostem na řadě významných koncertů.

Přijďte si vychutnat večer plný jemné ironie, svižného slovníku a neotřelých rýmů, který si získal publikum napříč hudebními žánry. Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketpro a prostřednictvím prodejního systému ND Brno (www.ndbrno.cz).

Místo konání: Janáčkovo divadlo

Přesná adresa: Rooseveltova 1-7 (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Brnokoncert
WWW pořadatele: www.brnokoncert.cz
Předchozí akce: Lenka Filipová a hosté
Následující akce: Smokie v Brně 2017

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!