Henry Lee Fest 2016

Podobné akce

Účinkující: Sart, My Dead Cat, Djky z Brna, Garage a Tony Ducháček, Beps´n´Johnnies, Dj Vincent Vega

Typ akce: Festival

Zahájení: 23. 9. 2016
Ukončení: 25. 9. 2016

Vstupné: 290,-

Popis akce

Undergroundový festival Henry Lee Fest se vrací o víkendu 23.-25.9.2016 do Brna.
V minulosti tento festival hostila úžasná továrna Zbrojovka (Mick Harvey a The Ministry Of Wolves 2014), provizorně pak Malá Amerika (Lydia Lunch 2015) a protože v současnosti není v Brně žádný zajímavý industriální prostor (pokud o něčem víte, navrhněte pro další ročník), bude letos Henry Lee Fest v klubu Mersey Brno, a to třídenní.

V pátek 23.9. od 19.30 zahrají darkpopoví Sart a po nich My Dead Cat a DJky z Brna (Zuzana z Čokovoko), v sobotu vítěz soutěže, Garage s Tony Ducháčkem a The Shullins Djs (Slovča a Jirza) a v neděli je na programu od 17.00 projekce koncertů Nicka Cavea, Joy Division, Sonic Youth, Patti Smith a dalších post punkových velikánů.

Soutěž o kapelu, která vystoupí v rámci sobotního programu festivalu Henry Lee Fest, jenž se bude letos konat v brněnském klubu Mersey v termínu 23. - 25. 9. 2016, je uzavřena. Přihlásilo se do ní 7 kapel a projektů, z nichž se porotě líbily nejvíce tyto tři:

1. Beps ´n´ Johnnies
2. Velká Potreba
3. Sounds of occupation

Dále se zúčastnili Plum Dumplings,Tomáš Hrubiš, Nevershade a Vlivem šílenství.

Vítězná kapela Beps´n´Johnnies je mladá kapela původem z Blanska. Jejich tvorba má vzory v psychedelické hudbě 60. let a současném garážovém rocku. Koncem roku 2016 bude kapela natáčet debutové album pod producentskou taktovkou Václava Havelky. Vše o kapele najdete zde https://bepsnjohnnies.bandcamp.com/ či https://www.facebook.com/bepsnjohnnies/. Video https://www.youtube.com/watch?v=f6pj2Pu-lNw

Všem zúčastněným kapelám děkujeme, budeme se snažit obsadit je na naše další akce.

Program festivalu bude následující:
- pátek 23.9. od 19.30 h: Sart (darkpop, CZ), My Dead Cat (pop-violence, CZ) a DJky z Brna (Zuzana z Čokovoko)

- v sobotu 24.9. od 19.00 h: Garage a Tony Ducháček (rock, CZ), Beps´n´Johnnies (garage rock, psychedelic, CZ), afterparty po koncertech: DJ Vincent Vega

- v neděli 25.9. od 17.00 h: projekce koncertů Nicka Cavea, Joy Division, Sonic Youth, Patti Smith a dalších post punkových velikánů.


Cena třídenní vstupenky = 290 Kč. Předprodej byl spuštěn v síti Ticketpro (www.ticketpro.cz) a prostřednictvím služeb SMS TICKET (www.smsticket.cz) a GoOut.cz (www.goout.cz).

Místo konání: Mersey klub

Přesná adresa: Minská 15 (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Mersey Agency
WWW pořadatele: www.mersey.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!