ENCYKLOPEDIE LETADEL LUKÁŠE MUSILA

Podobné akce

Účinkující: Lukáš Musil

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 23. 11. 2016
Ukončení: 23. 11. 2016

Popis akce

Středa 23. listopadu v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava
Beseda a autogramiáda publicisty Lukáše Musila, pro nějž je letecká doprava nejen koníčkem, ale i povoláním. Zajímali jste se ale někdy, jakým letounem letíte na dovolenou nebo služební cestu? Jste zvědaví, v jakých strojích létali naši rodiče a prarodiče? Pokud ano, právě pro vás je určená kniha Encyklopedie dopravních letadel, která mapuje historii dopravního letectví od konce druhé světové války po současnost. Autor navštíví DŮM KNIHY KNIHCENTRUM ve středu 23. listopadu od 16.00.
Encyklopedie dopravních letadel
Mnozí z nás již někdy letěli dopravním letadlem. Zatímco v minulosti bylo létání považováno za mimořádnou událost, dnes je běžnou součástí našich životů. Letenky do evropských destinací jsou mnohdy levnější, než jízdenky na vlak nebo autobus. Zajímali jste se ale někdy, jakým letounem letíte na dovolenou nebo služební cestu? Jste zvědaví, v jakých strojích létali naši rodiče a prarodiče? Pokud ano, právě pro vás je určena Encyklopedie dopravních letadel, která mapuje historii dopravního letectví od konce druhé světové války po současnost. Najdete v ní nejen všechna "slavná" letadla jako např. Douglas DC-3, Antonov An-225 Mrija, BAC/Aerospatiale Concorde, Boeing 747 nebo Airbus 380, ale také mnohé další, často téměř zapomenuté typy. V abecedním pořadí se nám postupně představí 174 dopravních letadel. Dozvíme se jejich historii, seznámíme se s jejich technickými parametry, překvapí nás mnoho zajímavostí, které se běžně neuvádějí. Kniha je bohatě ilustrována často unikátními fotografiemi.
Lukáš Musil je publicistou, pro nějž je letecká doprava nejen koníčkem, ale i povoláním. Zabývá se odbavením leteckého nákladu tzv. carga. Vystřídal různé pozice ve společnostech Menzies Aviation a Air France-KLM Cargo, dnes pracuje pro společnost R-BAG. Od roku 1999 provozuje internetové stránky zabývající se dopravními letadly www.czechairliners.net.
Během měsíce listopadu se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského.
Po celý měsíc listopad bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat 5. KNIHA ZDARMA - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 11. 2016.
Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Místo konání: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava
WWW pořadatele: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!