Martin Straka – fotograf, který miluje rychlá auta

Podobné akce

Účinkující: Martin Straka

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 09. 12. 2016
Ukončení: 09. 12. 2016

Vstupné: zdarma

Popis akce

pátek 9. prosince v 16.00 – 17.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava
Moderátor, fotograf, muž. Martin Straka se možná narodil na šťastné planetě, protože si stále naplňuje své sny a ani se o to výrazně nemusí snažit. Sám říká, že mu chodí do cesty. Jeho fotografie vyprávějí příběhy. Nechte si jeden příběh povyprávět. A o čem bude? Třeba o tom, jak vznikla kniha oslavných fotografií automobilových závodů a jak se Martin Straka dostal až k automobilovému sportu?

Hosté besedy budou Tomáš Vrátný, úspěšný účastník Rally Dakar a Sylvie Krupanská, herečka Divadla Petra Bezruče.

Slavnostní křest knihy Racing‘n’Roll vypukne v pátek 9. prosince v 16.00.

Racing‘n’Roll
Oslava automobilových závodů a fotografie. Autor, známý český fotograf a komentátor motoristických událostí Martin Straka, nechává prostřednictvím svých snímků zájemce a motoristické fanoušky nahlédnout do zákulisí automobilového sportu. Jeho fotografie nejsou jen o samotném závodění, Straka se pokouší zachytit celkovou atmosféru události spolu s jednotlivými příběhy. Každá z více než 400 fotografií v této knize má svůj vlastní příběh, který autor poodhaluje prostřednictvím krátkých glos.

Martin Straka (nar. 1967) je fotoreportér, televizní komentátor a novinář. Patří k renomovaným ostravským fotografům. Žije ve Vratimově u Ostravy. Automobilové závody komentuje na různých televizních stanicích od roku 2005 (24h Le Mans & WEC, IndyCar, Blancpain GT Series, Int. GT Series…), jeho hlas zní Masarykovým okruhem v Brně a na Slovakiaringu od roku 2013. Jeho fotografie získaly různá ocenění. Například Zlaté oko pro nejlepší motoristickou fotografii v České republice 2007 či Zvláštní cenu Katovic v letech 2011 a 2015. Fotí pro Českou televizi, týdeník Reflex, jako redaktor spolupracoval s Českým rozhlasem Ostrava. Jeho tvorba rovněž každý rok zdobí kulturní ročenku Ostravského informačního servisu.

Během měsíce prosince se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského.
Po celý měsíc prosinec bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce 5. KNIHA ZDARMA - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 12. 2016.
Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!


Místo konání: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava
WWW pořadatele: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!