MIKULÁŠSKÝ parní vlak Lucius

Podobné akce

Účinkující: Parní lokomotiva Šlechtična 475.111, vozy "Rybák" osobní řady Ce, služební Dsd a další

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 04. 12. 2016
Ukončení: 04. 12. 2016

Vstupné: zvláštní jízdné

Popis akce

Tradičně jako každý rok i letos zve na projížďku s překvapením Mikulášský parní vlak, národní podnik osazený družinou Mikuláše, čerta i Anděla. Peklo, letos stacionární, bude umístěno v cílové stanici - Holoubkov, kde také proběhne hlavní program.
Speciální vlaková souprava vyjede v neděli 4.12.2016 ráno v 9:20 z Plzně hlavního nádraží do Rokycan a odtud třikrát - v 10:00, ve 13:10 a v 15:50 do Holoubkova. Odtud zpátky do Rokycan pojede v 11:40, 14:55 a 17:40.
Hlavní program bude probíhat nedaleko nádraží Holoubkov v prostoru u místního rybníka (od staniční budovy vlevo po silnici ca. 200 metrů.
Mikuláš, čert a anděl budou procházet soupravou již za jízdy, v koncové stanici se rozdělí. Mikuláš a andělé budou hodným dětem (proti jízdence či poukázce) vydávat balíčky sladkostí, zlobivé děti bude možno, díky čertům, napravit v „pekelném stanu“. Občerstvení návštěvníků bude zajištěno.
Ve vlaku platí zvláštní jízdné, které se zakupuje přímo u průvodčích. Neplatí zde jízdenky, slevy či režijní průkazky ČD a jiných dopravců. Dětský tarif platí pro věk 6 – 15 let (v ceně je započítána hodnota Mikulášského balíčku), dítka nižšího věku cestují zdarma bez nároku na místo k sezení. Pro ně je možno zakoupit pro získání balíčku sladkostí od Mikuláše speciální poukázku. Rezervace míst předem bohužel není možná.
Soupravu bude tvořit rychlíková parní lokomotiva Škoda řady 475.111 „Šlechtična“ z roku 1947, služební vůz Dsd z roku 1950 a osobní vozy řady Ce „Rybák“ ze 40. let 20. století. Akci pořádá Iron Monument Club Plzeň, koncern.

Místo konání: Nádraží Rokycany

Přesná adresa: Nám. 5. května 309 (Hledat na mapě)

Rokycany (okres: Rokycany kraj: Plzeňský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: IMC Plzeň, koncern
WWW pořadatele: http://imcplzen.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!