Oratorium G. F. Händela MESIÁŠ

Podobné akce

Účinkující: Musica animata

Typ akce: Koncert

Zahájení: 29. 12. 2016
Ukončení: 29. 12. 2016

Vstupné: dobrovolné

Popis akce

Slavné Händelovo Aleluja zazní v Třebíči o vánocích naposledy.
Třebíčský soubor Musica animata zve všechny lidi dobré vůle k návštěvě třebíčské derniéry jednoho z vrcholných děl hudební barokní tvorby - oratoria Georga Friedricha Händela MESIÁŠ. Jde o skladatelovo nejvýznamnější a nejpopulárnější dílo, které v průběhu staletí získalo až ikonickou hodnotu. Obsahuje i proslulý sbor "Aleluja", který patří mezi nejznámější kompozice klasické hudby vůbec.

Po koncertech v Přibyslavicích, Budišově, Náměšti nad Oslavou, Stařči, Slavkově, Hodoníně, Veselí nad Moravou, Jaroměřicích nad Rokytnou, Třebíči (kostel sv. Martina) a Velkém Meziříčí uvádí toto oratorium Musica animata podruhé a naposledy i v Třebíči. Po dalších několika koncertech bude mít toto dílo v podání třebíčského souboru derniéru v červnu příštího roku v brněnské katedrále.

Zveme vás tedy ve čtvrtek 29. prosince v 19 hod. do baziliky sv. Prokopa v Třebíči, kde budete mít možnost za dobrovolné vstupné prožít hluboké poselství této nadčasové skladby v provedení velkého smíšeného pěveckého sboru, sólistů a orchestru. Provedeny budou všechny sborové části a výběr nejlepších částí sólových. Tento projekt je finančně podpořen městem Třebíč.

Cit.: "Bylo by mi líto, kdyby moje dílo posluchače jen pobavilo. Přál bych si, aby zásadně ovlivnilo jejich život". G. F. Händel.

Místo konání: bazilika sv. Prokopa

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Třebíč (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Musica animata
WWW pořadatele: http://www.animata.cz/
Předchozí akce: Tatranský dóm 2016/2017
Následující akce: 75 tajomstiev lanovky

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!