JFB2017: LUBOŠ SOUKUP QUARTET FEATURING LIONEL LOUEKE / MARIUS NESET QUARTET

Podobné akce

Účinkující: Luboš Soukup – saxofon, Christian Pabst – piano, Morten Christian Haxholm Jensen – kontrabas, Morten Haesum – bicí, Lionel Loueke – kytara, zpěv/ Marius Neset – saxofony, Ivo Neame – piano, Michael Janisch – kontrabas, Anton Eger – bicí

Typ akce: Koncert

Zahájení: 29. 3. 2017
Ukončení: 29. 3. 2017

Popis akce

Český saxofonista žijící ve Skandinávii Luboš Soukup bývá často nálepkován jako expresivní muzikant s osobitým zvukem, neotřelý komponista a vypravěč hudebních příběhů. Je lídrem několika mezinárodně úspěšných projektů a dobře se na něj hodí charakteristika „citlivý inovátor“.


Marius Neset se narodil v Norsku, ale dnes žije v Kodani. Vydáním svého debutového alba Golden Xplosion v dubnu 2011 způsobil tento saxofonový bourák explozi zájmu v oblasti nad padesátou rovnoběžkou a postupně i pod ní. Nejen, že se o něm začalo mluvit jako o zázračně talentovaném saxofonistovi, ale na přetřes přišla i jeho činnost kompoziční a kapelnická. Stal se tak jedním z nejdiskutovanějších příslibů evropské jazzové scény. Terje Mosnes z deníku Dagbladet jej označil za nejtalentovanějšího norského saxofonistu od dob Jana Garbarka. Tohle tvrzení se může zdát poněkud odvážné, ale Marius Neset dělá vše proto, aby pochvalným slovům dostál. V posledních letech oslňuje publikum po celé Evropě dokonalou instrumentální technikou, bohatou tvořivostí, představivostí a nevídanou virtuozitou. Na první poslech je sice jasné, že Nesetovi kdysi zvukově učaroval Michael Brecker, ale s každým novým albem i díky skladatelské originalitě stále úspěšněji nachází svoji vlastní identitu. Již jeho následující alba – Birds (2013) a velkokapelový projekt s Trondheim Jazz Orchestra pod názvem Lion (2014) prokázaly, že Neset je na cestě stát se jednou z největších nastupujících jazzových hvězd. Má za sebou několikaleté kontinuální turné, včetně vyprodaných vystoupení na některých z nejprestižnějších evropských festivalů včetně North Sea Jazz, Stuttgart Jazzopen a Kongsberg jazz festival. Na začátku roku 2015 vydal opět vysoce ceněné album Pinball, které bude tvořit stěžejní část jeho brněnského festivalového vystoupení.

Místo konání: SONO Centrum, Veveří 113, 616 00

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: JAZZFESTBRNO AHEAD s.r.o.,
WWW pořadatele: http://www.jazzfestbrno.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!