Ponořte se do historie ostravského Jihu s kronikářem Petrem Přendíkem

Podobné akce

Účinkující: Petr Přendík

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 01. 3. 2017
Ukončení: 01. 3. 2017

Vstupné: zdarma

Popis akce

Středa 1. března v 16–17 hodin – Petr Přendík: Beseda na téma Cesta do historie Ostravy Jihu.

Petr Přendík, kronikář městského obvodu Ostrava Jih, vás provede spletitou historií Ostravy Jihu, ukáže zajímavé fotografie a videa, abyste mohli společně zavzpomínat a porovnat, jak vypadala tato městská část v minulosti a dnes. Že je pro tohoto kronikáře jeho povolání i vášní dokazuje, že založil spolek JIHAN, který se snaží zvelebovat (ne)zapomenutá místa tohoto obvodu.

Přijďte se ponořit do historie ostravského Jihu
1. března v 16 hodin.

Petr Přendík je studentem magisterského programu oboru český jazyk a literatura, historie a učitelský základ pro SŠ. Jeho vášeň pro místní historii ho přivedla k práci kronikáře městského obvodu Ostrava Jih. Nicméně pro tuto část města chtěl udělat ještě víc. Stal se proto organizátorem úklidu nádraží Ostrava Vítkovice a autorem informačního webu o této budově. Rozhodl se také zpřístupnit a zveřejnit pro veřejnost fotografie, které by jinak zůstaly doma ležet zaprášené v šuplících místních obyvatel. Založil a spravuje facebookové stránky Hrabůvka v zrcadle starých fotografií, Zábřeh nad Odrou v zrcadle starých fotografií a Výškovice v zrcadle starých fotografií. Ve volném čase se také věnuje oblasti historické cyklistiky a velocipedistickými spolky. Sám je nadšeným renovátorem a sběratelem těchto kol. Učaroval mu kraj a okolí města Jeseník, je vyznavačem odkazu Vincenze Priessnitze.

Zajímá vás historie města Ostravy? Tento rok si navíc připomínáme 750 let od první zmínky o městě! Mnoho zajímavých informací o této metropoli přináší publikace OSTRAVA včera. Dočtete se v ní o historii místního průmyslu, dopravy, kultury a mnoho dalšího. Autorem publikace je Bohuslav Žárský.

Po celý měsíc březen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 3. 2017.

Zúčastněte se během měsíce března slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského!
Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!




Místo konání: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava
WWW pořadatele: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!