FIVB VOLLEYBALL/WORLD LEAGUE/Česká republika – Portugalsko

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Sportovní akce

Zahájení: 28. 6. 2014
Ukončení: 28. 6. 2014

Popis akce

Světová liga volejbalistů zpátky v České republice.
Česká republika bude po dlouhé době opět dějištěm toho nejkvalitnějšího volejbalu na světě! Oko fanouška hry pod vysokou sítí bude moci vidět souboje špičkových hráčů v jedné z nejprestižnějších soutěží svého druhu – Světové lize mužů. A nebude u toho chybět ani náš národní výběr. Již pětadvacátý ročník se v širším formátu rozjede 23. května a český tým bude chtít svým divákům ukázat hned během šesti domácích utkání, že patří do širší elity tohoto sportu. Kdo se stane vítězem jubilejního ročníku, se veřejnost dozví 20. července v italské Florencii, kde kromě poháru převezme nejlepší celek i šek na jeden milion amerických dolarů.
Prvenství se bude snažit obhájit národní tým Ruské federace, který ve finále čtyřiadvacátého ročníku vcelku jednoznačně udolal Brazilce. Nepůjde však o nic lehkého. Systém Světové ligy je nastaven tak, že z prvních dvou výkonnostních skupin vzejdou čtyři nejlepší týmy, které postoupí do Final Six. Ty doplní nejlepší celek z dalších tří skupin a pořadatel závěrečného turnaje. Tím je pro letošek Itálie.
Doslova špičkovým hráčem, kterého budou moci čeští diváci vidět na domácích palubovkách, je diagonální hráč Jan Štokr, jenž válí v ruském Dynamu Krasnodar. Jednatřicetiletý rodák z Vysočiny by měl být jedním z lídrů družstva a fanoušci doufají, že tým dotáhne co nejdále.
Dějištěm České Budějovice, Chomutov a Opava.
Jak už bylo zmíněno, během června se na našem území uskuteční šest ze dvanácti duelů skupiny E, do které byla reprezentace vylosována. Na domácí půdě se národní celek představí poprvé 5. a 6. června ve volejbalové baště České republiky, Českých Budějovicích. Dějištěm bude Budvar Aréna, primárně sloužící jako hokejová hala. Ta se proto bude muset speciálně upravit. Na soutoku Malše a Vltavy se představí nejexotičtější tým ve skupině, Jižní Korea, jež je o pouhou jednu příčku ve světovém žebříčku výše než Česko, tedy jednadvacátá. Dalším městem, jehož obyvatelé budou moci zhlédnout prvotřídní volejbal, bude Chomutov. SD aréna, která bude taktéž upravena, nabízí jedno z nejmodernějších zázemí v republice, což budou moci 13. a 14. června otestovat hráči Nizozemska, jednatřicátého celku světových tabulek. Posledním místem, kam Světová liga zavítá, bude Opava. V Hale Opava se 27. a 28. června představí reprezentace Portugalska. Ta se nachází až na osmatřicáté pozici žebříčku. Přestože stadion nenabízí stejnou kapacitu jako hokejové haly, místní fanoušci v nedávno proběhlé kvalifikaci o mistrovství světa dokázali, že umí vytvořit pekelnou atmosféru. Na to budou Češi spoléhat i teď.
Že patří Světová liga k tomu nejprestižnějšímu ve světě sportu vůbec, o tom není žádný pochyb. Ale jen pro představu. Sleduje ji až tři sta milionů diváků, televizní přenosy jdou do více než sto padesáti zemí světa a hostit ji bude dvaasedmdesát měst. Něčím takovým se může pyšnit jen málo sportovních událostí. A její součástí teď znovu bude i Česká republika.
Zápasy České republiky:
31. 5. Portugalsko – Česká republika (Povoa de Varzim)
1. 6. Portugalsko – Česká republika (Povoa de Varzim)
5. 6. Česká republika – Jižní Korea (České Budějovice)
6. 6. Česká republika – Jižní Korea (České Budějovice)
13. 6.Česká republika – Nizozemsko (Chomutov)
14. 6. Česká republika – Nizozemsko (Chomutov)
21. 6. Jižní Korea – Česká republika (Suwon)
22. 6. Jižní Korea – Česká republika (Suwon)
27. 6. Česká republika – Portugalsko (Opava)
28. 6. Česká republika – Portugalsko (Opava)
5. 7. Nizozemsko – Česká republika (Rotterdam)
6. 7. Nizozemsko – Česká republika (Rotterdam)
Jednodenní na místě 180
Permanentka na místě 300

Místo konání: Víceúčelová hala Opava

Přesná adresa: Žižkova 8 (Hledat na mapě)

Opava (okres: Opava kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!