LESNÍ SLAVNOSTI DIVADLA 2013/DIVADLO HUSA NA PROVÁZKU/BALADA PRO BANDITU

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 26. 8. 2013
Ukončení: 26. 8. 2013

Popis akce

Milan Uhde / Miloš Štědroň
BALADA PRO BANDITU
režie: Vladimír Morávek
Rok premiéry: 2005
Délka představení: 3h
Návrat legendy po třiceti letech. S krvavou vášní se milují Eva Vrbková a Jan Zadražil.Slavný muzikál o velké lásce a ještě větší zradě, o mužích, v kterých se zabydlel vztek a o ženách, který ten hrozný vztek umí z těch mužů vylíbat a vykousat a vyhladit. Je to zábavné a vzrušující představení. Divadlo Husa na provázku se v něm představuje ve vynikající formě. Nenechte si ujít...Morávek v Baladě roku 2005 nemluví o společenské revoltě, ale o divokém intimním dramatu.Morávek objevuje v příběhu divokou syrovost. K tomu souží zejména vynikající hudební aranžmá někdejších hitů Petra Hromádky. Nespoutanost i svůdnost chrlí dámské černobílé kostýmy Sylvy Zimuly Hanákové.Eva Vrbková jako Eržika je rebelka možná ještě větší než její partner.Luboš Mareček, MF Dnes (23.11.2005)Morávkovo pojetí karpatského zbojnického tématu se zcela nevzdává jeho sociálních, rebelských ani mýtotvorných aspektů, spíše však klade důraz na privátní rovinu, na konfrontaci mužského a ženského principu. Tragicky končící vztah neromantického, až introvertního Nikoly a charismatické Eržiky je nazírán tak říkajíc perspektivou jevištních zkušeností ze světa Dostojevského: pulzuje pudovou erotickou vášní, ale zároveň je zatížen vzájemnou zradou a poznanou, fatálně trestanou vinou.
Účinkující vystupují na jeviště z patrových galerií a do prken podlahy zlověstně zatínají dřevorubecké ( nebo i raskolnikovské?) sekery. Spolu s hudebníky (pozornost právem strhává herečka a suverénní instrumentalistka na kvinton Gabriela Vermelho) se pohybují přímo v hledišti, čímž se dále posiluje vědomí společné divácko-aktérské komunity.Vít Závodský, Rovnost (22.11.2005)V arénovitě uspořádání vyvolává režisér skutečně sen plný zemitých vášní. Vše je divoké a nezkrocené: ženy více než muži, zpěv přivolávající křik ptáků, tanec i dupot. Stylový posun Morávkovy inscenace se může pevně opřít o hudbu přearanžovanou Petrem Hromádkou, nyní inspirovanou etnickými motivy. Ženy jsou zde čarodějky, skutečné nebo alespoň potenciální, včetně výtečné zpívající hráčky na kvinton, Gabriely Vermelho a violoncellistky Evy Horákové. K půvabům stylizace patří pak rozkročení mezi divokostí a dětskou hravostí a něhou, soustředěné nejvíc ve fatální i rozverné Eržice Evy Vrbkové.
Kateřina Bartošová, Lidové noviny (24.11.2005)

Místo konání: Řevnice - lesní divadlo

Přesná adresa: <BR>Městské kulturní centrum<BR>Nám. Krále Jiřího z Poděbrad 74<BR>Řevnice<P> (Hledat na mapě)

Řevnice (okres: Praha-západ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!