PRALES /Handa Gote research & development

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Párty, tanec a zábava

Zahájení: 21. 11. 2012
Ukončení: 21. 11. 2012

Popis akce

Ohniskem zájmu Handa Gote je mimolidský svět a jeho reflexe ve scénickém umění. Prales nepřináší překvapivé odpovědi na žádné otázky. Spíše než divadelním představením se snaží být hlubinně ekologickým mystériem, střetem kultury s přírodou. Prales jako vzpomínka na divokost uložená v naší buněčné paměti. Prales jako stav mysli.
Inspirací pro práci na představení byly některé texty Bohumíra Prokůpka a Davida Abrama. Po tisíce generací se lidské bytosti považovaly za součást širšího společenství přírody a pěstovaly aktivní vztahy nejen s ostatními lidmi, ale i s ostatními zvířaty, rostlinami a dalšími přírodními fenomény (včetně hor, řek, větrů a počasí), jež jsme teprve nedávno začali považovat za neživé a bezduché...co musíme my dnes udělat pro to, abychom onen výživný a vzájemně posilující vztah s dýchající zemí znovu obnovili? (anotace ke knize Davida Abrama: Vnímání a jazyk ve více než lidském světě)

Připravili: Tomáš Procházka, Jakub Hybler, Robert Smolík, Jan Dörner. Produkce: Jedefrau.org ve spolupráci s o.s. Motus. Představení podpořili: Ministerstvo kultury ČR, hlavní město Praha.

Místo konání: Divadlo Alfred ve dvoře

Přesná adresa: Františka Křížka 495/36 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!