Satelitní komplety a digitalizace

Typ článku: Počítače a internet

Datum vložení: 12. 07. 2010

Satelitní komplet je soubor komponent, který slouží pro příjem satelitního vysílání. Satelitní vysílání lze přijímat z různého počtu družic na různý počet televizorů, v různé kvalitě atd. Pro konkrétní příjmy jsou sestaveny konkrétní satelitní komplety. Každý správně sestavený satelitní komplet obsahuje parabolu, konvertor, koaxiální kabel, F konektory, přijímač a kabel k připojení televizoru.


Satelitní komplety se vybírají dle různých parametrů

  • Počet televizorů – Počet televizorů, na které se bude satelitní vysílání přijímat je většinou uveden jako jeden z hlavních parametrů hned v názvu produktu. Podle počtu televizorů jsou různé počty F konektorů, velikosti paraboly a počty přijímačů

     

  • Počet družic – Počet družic, ze kterých bude příjem realizován se také uvádí v názvu produktu. Počet družic ovlivňuje typ konvertoru, parabolu a typ přijímače.

     

  • Kvalita příjmu – Satelitní vysílání lze přijímat v různých rozlišeních, kódováních a kvalitách. Kvalita programů, které budete přijímat záleží na přijímači (jeho konektorech).

     

  • Typ televizorů – Televizory se dají připojit třemi způsoby (HDMI, SCART, RF OUT). Komplet by měl být vybírán pečlivěji v případě že vlastníte televizor, který má pouze RF OUT. Tím by pak měl být vybaven i přijímač.

     

  • Funkce satelitního přijímače - mají různé doplňující konektory a funkce. Pomocí konektorů se případně dají připojit externí zařízení jako např. DVD. Přijímače disponují také řadou funkcí, které se mohou hodit např. Časovač, pvr pro připojení HDD, volné sloty pro vložení další přístupové karty.

     

  • Sloty na přístupové karty – chcete-li přijímat placené kódované programy, je třeba vybírat komplet, který obsahuje přijímače buď s integrovanou čtečkou karet nebo slotem na modul.

 

 

Satelitní komplety jsou sestaveny různě. Vždy se ale můžete spolehnout na kompatibilitu všech komponent.

 

Příjemný výběr přeje www.satelitni-komplety-shop.cz



Autor: zmazanek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.