Seznam.cz naruby - nové vyhledávání

Typ článku: Počítače a internet

Datum vložení: 22. 10. 2009

Největší český vyhledavač seznam.cz změnil zcela vyhledávací algoritmy.


A je to tady. po půlročním testování dnes seznam.cz přešel na novou verzi vyhledavače. Nejedná se o nějakou kosmetickou změnu designu, nebo uspořádání stránky fulltextu, ale o kompletní přepacování vyhledavacích algoritmů.

 

Jedním z cílů je zlepšení relevance  (správnosti pořadí výslednků hledání).

 

Nečekejte ovšem zázraky. Žádný fulltext nevidí do hlavy uživateli a například při hledání výrazu OKO netuší jestli jste rybář, doktor, nebo hledáte rybí oko na svůj fotoaparát.

 

Pokud nebudeme mít semantické vyhledávače (vyhledavače které rozumí významu věty), budeme stále muset dobře specifikovat své dotazy konkrétněji a doufat že nestrávíme u počítače příliš mnoho času listováním v podstránkách výsledků.

 

Mnozí webmasteři nyný plní diskuse svými poznatky, kritikami ového vyhledávání. Změna nastala totiž v lehce nevhodný čas, protože způsobí také veliké změny v návštěvnosti eshopů a jiných webů, které mají největší zisky především v období před vánočními svátky. nutno však říct, že ti co dodržují na svém webu elementární zásady SEO optimalizace a mají bohatý originální obsah webu se jistě nemusí obávat velikého propadu a mohou doufat, že seznam opravdu rozezná kvalitní obsah webu a zlepší jeho pozici.

 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.