TZ: České scenerie

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 24. 07. 2010

Výstava výtvarných fotografií české krajiny a přírody


Ve výstavní galerii Atrium hotelu Hvězda v Mariánských Lázních byla zahájena další ze série fotografických výstav. Jak napovídá její název „České scenerie“, půjde o výběr výtvarných fotografií české krajiny a přírody. Tentokrát se nejedná o autorskou výstavu jediného fotografa, nýbrž svými pracemi se jich zde představí rovnou čtyřicet.

 

Všichni jsou členy ojedinělého českého fotografické-turistického projektu, který je známý pod názvem Scenerie. Tento projekt vzniknul před několika lety s ideou poskytnout publicitu a také praktické komerční využití fotografiím ryze amatérských fotografů, které by jinak většinou zůstaly světu skryty v archivech a na discích osobních počítačů. Návštěvníci předešlých výstav projektu Scenerie by jistě potvrdili, že by to byla škoda. Znalci a fandové fotografie vědí, že není rozdílu mezi fotografií amatérskou a profesionální a že zapálení a invence amatérského tvůrce mnohdy více než vyváží zkušenost a kvalifikaci profesionálů.
Tak je tomu i v případě fotografů projektu Scenerie, jejichž práce zastoupené na této putovní výstavě rozhodně potěší oko každého milovníka kvalitní fotografie.

 

Zveme tedy všechny příznivce dobré fotografie k návštěvě vernisáže a výstavy samotné.
Výstava bude přístupná denně od 13.7. 2010 do 3.8. .2010.
Zatouží-li někdo z návštěvníků po některé z vystavených fotografií, je dobrou zprávou, že výstava je prodejní.
 

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.