Collabs 3000 přivezou skutečnou techno live show

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 24. 10. 2009

Speedy J, Chris Liebing. Obě jména navždy poznamenala elektronickou scénu. Speedy J jako přední představitel holandského techna s osmnáctiletým renomé tvůrce nestárnoucích megahitů. Showman, specializující se na techno či industrial live-acty. Uznávaný německý DJ a producent Chris Liebing a jeho perkusívní nekompromisní diktáty, mimo jiné autor slova \"schranz\".


Tito dva pánové, z nichž každý má za sebou velmi slušnou řádku úspěšných skladeb, již více než pět let společně posouvají zvuk nejsoučasnějšího techna stále kupředu. Je to díky posledním technologiím a důvěře firem, které pomůcky pro DJe vyrábějí a svěřují jim své nejnovější produkty k testování.

 

Collabs 3000 je live show, která se odlišuje od všeho ostatního, co můžete nyní z live produkce slyšet. Charakterizuje ji syrový zvuk, kovové samply a dynamický rytmus. Vše ostatní je podřízeno konkrétnímu okamžiku na party - a právě o tom vždy bylo a bude pravé poctivé techno.

 

Sami říkají, že nelze nic očekávat. Každé vystoupení Collabs 3000 je nepředvídatelné a vždy se vyvine úplně jinak, než jak by se původně mohlo zdát. Collabs 3000 ovšem není jen nevšední live-act. Na svém kontě mají také kritiky oceňované album Metalism z roku 2005, charakteristické nesmírně energickými a propracovanými smyčkami, které vás donutí pečlivě poslouchat a kvalitně si jejich muziku užít.

 

Snad právě proto, že jsou oba vytížení jednak množstvím sólového hraní a ještě účinkování jako projekt, nechávají své fanoušky zatím čekat na další společně vydaný materiál. O to více se soustředují právě na jedinečnost každé show, kterou s Collabs 3000 absolvují.

 

V jejich vybavení nehledejte žádné přehrávače, jako u jiných vícečlenných projektů. Protože oba patří k vůbec prvním postavám světové techno scény, které začaly užívat digitální techniku k živému hraní, mají vlastní vytříbený setup. A k dispozici nepřeberné množství smyček, se kterými dokážou dokonale kouzlit.

 

Základ tvoří čtyři počítače propojené s kontrollery, mixážními pulty a množstvím efektorů. Nechybí ani speciální automatický bubeník. Tím vším a navíc obrovskou energií, kterou oba vysloveně srší, docilují nesmírně hutných setů v duchu čistého techna. Pokud jste je ještě neslyšeli a domníváte se, že techno je snad mrtvé, měli byste v tomto případě zbystřit.

 

Přijďte se přesvědčit 20. listobadu na Brněnské výstaviště, kde poprvé v ČR vystoupí "Collabs 3000 live in concert" jako headlineři Apokalypsy. Na své desáté narozeniny si největší domácí technoparty nemohla přát lepší dárek. Společně s dalšími významnými postavami světové technoscény vám Chris Liebing a Jochem Paap aka Collabs 3000 poskytnou zážitek, na který budete dlouho vzpomínat.

 

Video
http://www.youtube.com/watch?v=-zO-kG9qt7M 
http://www.youtube.com/watch?v=4EFBu2Xlsj4

 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.