TZ: KOREJSKÉ FILMY V KINĚ SVĚTOZOR

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 20. 09. 2010

Počínaje 23. zářím se bude kino Světozor tři dny věnovat současnému korejskému filmu v rámci Festivalu korejského filmu. Přehlídka, kterou pořádá Velvyslanectví Korejské republiky v Praze k 20. výročí diplomatických styků s Českou republikou, představí několik předních současných korejských filmů.


Zahájení jako ve snu
Zahájení přehlídky (23. září od 19 hodin) obstará v České republice téměř legendární režisér Kim Ki-duk svým posledním filmem Sen (Dream, Korea 2008, režie Kim Ki-duk). Film, který se nedostal do české distribuce, představí režiséra opět v jeho plné fantazijní síle a ukáže nám svět plný záhadných spojení a snových příběhů.

 

Existuje korejská komedie?
Přehlídka korejského filmu dále představí prvotinu režiséra Hyeong-Cheol Kanga Průšviháři (Speed Scandal, Korea 2008). Ta se stala velkým hitem ve své zemi, přestože se jedná o komedii, která není běžným korejským filmovým tvarem. Příběh třicátníka, bývalého idola teenagerů a současného rozhlasového moderátora, je napěchován korejským humorem.

 

Další uvedený snímek Na věky věků (For Eternal Hearts, Korea 2007) režiséra Hwang Kyoo-deoka skrývá silný příběh plný nadpřirozených jevů, tajemna a samozřejmě lásky.

 

Jako v Naganu 1998!
Jediný film přehlídky jehož příběh je napsán na základě skutečných událostí, je Národní reprezentace (Take Off, Korea 2009) režiséra Kim Yong-hwa. Pamatujete si úspěch českých hokejistů v japonském Naganu v roce 1998? Na tehdejší zimní olympiádě se děly ještě další silné příběhy. Jeden z nich byl příběhem korejské reprezentace, která soutěžila do té doby v pro ně téměř neznámém sportu – skoku na lyžích. Národní reprezentace je příběhem teamu postaveného se samých nováčků a naprostých outsiderů, kteří se pokouší porovnat své síly s celosvětovou špičkou.

 

„Přehlídka korejského filmu je možná skromná co do počtu uvedených titulů, ale určitě velkorysá ve své kvalitě,“ říká Petr Jirásek z kina Světozor.

 

 

PROGRAM
23. 9. Velký sál 19:00 Sen | Dream

 

24. 9. Velký sál 18:00 Průšviháři | Speed Scandal
20:30 Sen | Dream

 

Malý sál 18:30 Na věky věků | For Eternal Hearts
20:45 Národní reprezentace | Take Off

 

25. 9. Velký sál 18:00 Na věky věků | For Eternal Hearts
20:30 Národní reprezentace | Take Off

 

Malý sál 18:30 Sen | Dream
20:45 Průšviháři | Speed Scandal

 


Všechna představení jsou uvedena v originálním znění s českými a anglickými titulky.

Vstupné na všechna představení je 100 Kč.

Každý všední den od 10 do 17 hodin je možné rezervovat lístky na telefonu +420 608 33 00 88. Internetové rezervace non-stop na www.kinosvetozor.cz.


Kino Světozor
Vodičkova 41, Praha 1, tel. 224 946 824,

www.kinosvetozor.cz
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.