TZ: VEŘEJNOST UVIDÍ PROJEKT REKONSTRUKCE MÁNESU

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 03. 10. 2010

Výstavní síň Mánes se stane jedním z dějišť 4. ročníku mezinárodního festivalu moderní a současné architektury Architecture Week 2010, který se koná na několika místech v Praze od 4. do 17. října.


V Mánesu bude k vidění výstava Arch Works 2010, v jejímž rámci svou práci představí architektonické kanceláře, developeři i česká a zahraniční města, výstava slovenské architektury Bratislavská nábřeží a výstava Praha – přívětivé město. Součástí této zajímavé multimediální prezentace strategických projektů hlavního města Prahy a konceptu nového územního plánu, bude názorná ukázka stavebních projektů již realizovaných nebo připravovaných – rekonstrukcí historických objektů, dopravních projektů (městský okruh, mimoúrovňové křižovatky, tramvajové trati, metro, přívozy), projektů pro rekreaci a odpočinek (rekreační zóna jezer v Radotíně), protipovodňových opatření apod.


Návštěvníci si budou moci prohlédnout také projekt ateliéru HMArchitekti na komplexní rekonstrukci historické budovy Mánes, která by měla začít v příštím roce. Podle Martina Pavaly, předsedy správní rady Nadace českého výtvarného umění (NČVU), která je majitelem Mánesa, se nepočítá s radikálními zásahy, ale s architektonickým i funkčním návratem do doby největší slávy budovy ve 30. letech minulého století, samozřejmě s využitím moderních technologií. Cílem je rehabilitace Mánesu jako skutečného „domu umění“, oblíbeného a ceněného kulturního centra.
Výstavní síň Mánes je otevřena každý den kromě pondělí od 10 do 18 hod.

 

 

KONTAKTY

Nadace českého výtvarného umění
Masarykovo nábřeží 250, 110 00 Praha 1, www.ncvu.cz, www.galeriemanes.cz
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.