TZ: Praha rozsochatá opět v Praze

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 15. 11. 2009

Unikátní spojení historie, nesmrtelných příběhů a umění, pro které je čas zanedbatelnou veličinou, to je výstava – Praha rozsochatá.




Unikátní spojení historie, nesmrtelných příběhů a umění, pro které je čas zanedbatelnou veličinou, to je výstava – Praha rozsochatá. Po několika úspěšných výstavách v Praze a na velvyslanectví ve Vídni budou sochy od 24. 11. 2009 až do února 2010 vystaveny ve vnitřních i venkovních prostorách galerie Hotelu Chvalská Tvrz v Praze 9 - Horních Počernicích. Současně s touto akcí zde proběhne výstava fotografií Václava Šebka a Petra Prokopa nazvaná Praha tajuplná.


Vernisáž výstavy se uskuteční 24. 11. 2009 od 18.00 a návštěvníci se mohou těšit i na renesanční kompozici v podání hudebního skladatele Jaroslava Krčka, kterého na hudební nástroje doprovodí jeho rodina – manželka, dcera i syn.


Šéfkuchař Hotelu Chvalská Tvrz připraví u příležitosti výstavy mimořádné menu, takže kulturní zážitek můžete doplnit i o ten kulinářský.


Organizátorem a iniciátorem kulturně-společenské akce Praha rozsochatá je výtvarné sdružení Art-Kolegium, které již v minulosti realizovalo celou řadu obdobných projektů v Čechách i v zahraničí. A co o svém projektu říkají sami tvůrci? „Chceme si touto jedinečnou akcí připomenout slávu a výjimečnost Prahy a dobu, kdy se v Rudolfínském čase pyšnila titulem střed Evropy. Zábavnou a hmatatelnou formou chceme oživit postavy, které vzal čas... Vystavené sochy jsou plné hořkého smíchu, který se těm, co poslouchat chtějí, ozývá za zazděnými dveřmi tajemných katakomb, rozkládajících se jako pavučina pod dlažbou Prahy.“


Na výstavě uvidíte sochy z rozličných materiálů, jako je kov, dřevo, keramika nebo kůže.


Expozici soch vhodně doplňuje výstava fotografií Prahy Václava Šebka a Petra Prokopa, která je samostatným pohledem dvou autorů na město, jež má nezastupitelné místo nejen v evropské historii a jehož jedinečnou atmosféru potvrzují i slova obou tvůrců: „Fotografování kouzel a tajů Prahy můžete zasvětit celý život, a stejně nedokážete zachytit vše. Jiné světlo, jiný úhel pohledu, prostě každý záběr je neopakovatelný.“

 


Záštitu nad tímto projektem převzali primátor hlavního města Prahy Mudr. Pavel Bém a velvyslanec České republiky v Rakousku Dr. Jan Koukal.

 


 


 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.