Nejlepší zimní sport pro děti - sáňkování, bobování

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 15. 11. 2010

Bez koulování, bobování, sáňkování, klouzání, bruslení, válení se ve sněhu a dalších sněžných zábav nemůže být zima zimou


 

Nejlepší zimní sport pro děti - sáňkování, bobování

 

Není nad zdravý pohyb na čerstvém vzduch a pro děti je tím nejlepším zimním sportem sáňkování a bobování. Ale někdy nejen děti, ale i dospělý se dokáže při sáňkování vyblbnout. Pozvolný mírný kopeček, strmý zasněžený svah nebo dokonce razantní sáňkařská dráha, to je ráj pro všehny děti, když napadne první sníh. Vezměte si ten správný pekáč od tradičních dřevěných sání, přes plastové či nafukovací boby, vyřazené pneumatiky a nebo také talíře Wok pro jakoukoliv zábavu jízdy na sněhu a hurá na kopec.

 

Bez koulování, bobování, sáňkování, klouzání, bruslení, válení se ve sněhu a dalších sněžných zábav nemůže být zima zimou. Proto se na to důkladně připravte, kupte dětem potřebné vybavení, od jednoduchých bobů, přes klouzáky, lopaty, plastové boby nebo sáňky plastové či dřevěné, to je úplně jedno, pro děti je stejně nejlepší, pokud budete blbnout s něma, většinou tuto činnost zastanou maminky, ale přimět k tomu tatínky není vůbec snadné, ale pokud už je na ten kopec dostanete, většinou se vyřádí víc, jak jejich děti. 

 

Bobování a sáňkování pro děti i dospělé

O tom že není bobování jen zábava pro malé děti, se můžete přesvědčit na vlastní kůži na bobové dráze ve Špindlerově Mlýně, kde je bobová dráha dlouhá 967 metrů, v Harrachově přímo v centru města nebo v Praze na Proseku. Na bobech se můžete prohánět buď samostatně nebo ve dvojici s vašemi dětmi. Jízdu na saních dlouhou skoro 4 kilometry si můžete dopřát také na přírodní sáňkařské dráze ve Špindlerově Mlýně. V provozu je jen za vhodného počasí a také pokud je sjízdná silnice na Špindlerovu boudu. Sáňky jsou ale pouze pro jednu dospělou osobu nebo dospělého s dítětem do maximálně do 6 let. Vyzkoušet si můžete také noční jízdu s osvětlenými sáňkami. Za lístek, ve kterém je zahrnuta doprava autobusem na start, zapůjčení saní, jízda a úrazové pojištění, zaplatíte sice 190 Kč, noční jízda stojí 230 Kč ale určitě to bude stát zato. Nikde jinde se na saních 4 kilometry nesvezete. Další sáňkařská cesta dlouhá celých 3,5 kilometrů s převýšením 560 metrů vede úbočím z Černé hory do Janských Lázní, kde se za vstup nic neplatí, ale za půjčení saní v půjčovně ano.

 

Pokud se budete brodit hlubokým sněhem, házet po sobě sněhové koule, na zasněžené louce postavíte sněhuláka, budete sjíždět kopce na saňích či bobech nebo se jen děti nechají od maminky či tatínka táhnout na saních zímní krajinou, nezapomínejte, že zima kouše nejen do nosu, a tak se vždy na dovádění ve sněhu řádně teple oblečte, ať nejste za chvilku celý promočení, nejlepší jak pro děti, tak i dospělé je termo prádlo. Po návratu ze sáňkování, bobování nebo jen koulovačky je dobré se zahřát teplým čajíčkem a nějakou prima hrou s dětmi v teplíčku domova.  Přeji krásné vyblbnutí na sněhu jak dětem, tak i dospělým!!

 

Autor - jessynka 



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.