Cvičení na Power Plate

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 15. 11. 2010

vibrační plošina díky které vám vibrují svaly, cvičí se na přístroji různé polohy, aby vždy byly aktivovány jiné svalové partie


 

Cvičení na Power Plate

 

Přístroj na power Plate je prvotřídní vibrační zařízení, které Vám přinese nový rozměr do kondičního cvičení a wellness pro všechny věkové kategorie, životní styly a hlavně tělesné schopnosti. Jedná se o vibrační plošinu, díky které vám vibrují svaly, cvičí se na přístroji různé polohy, aby vždy byly aktivovány jiné svalové partie. Vibrace přístroje nastartují svalové pohyby, zvyšují sílu svalů, zlepšují flexibilitu a rozsah pohybu. Podporují také produkci kolagenu, díky kterému se pokožka stává pružnější a krásnější a také při cvičení dochází ke snižování stresu snížením hladiny kortizolu a zvýšením hladiny serotoninu v krvi.

 

Historie power Plate

Objevil se teprve před pár lety a má stále stupňujicí oblibu. V poslední době je hodně populární, prototože za člověka cvičí v podstatě vibrační plošina a díky vibracím se zatínají svaly a tím posilujete. Tento vynikající přístroj vymyslel profesor Biermann z Německé univerzity. Nevymyslel přímo power plate, ale velmi podobnou techniku cvičení.

 

Tento skvělý přístroj také zlepšuje krevní oběh a okysličování krve a tím se snižuje hladina toxinů v krvi a zmírňují projevy celulitidy a má také schopnost masírovat. Masáže, které poskytuje, opravdu stojí za to a organismus se při nich neskutečně uvolní. Power plate nenamáhá klouby proto cvičení na něm mohou využít i lidé, kteří mají problémy s klouby a jiné sportovní aktivity jim činí bolesti.

 

Cvičeni na stroji pro ženy které jsou po těhotenství, jim výrazně napomáhá k celkovému zpevnění zádového a břišního svalstva, je to ideální řešení, jak se po miminku opět dostat do formy. Jednoduchá a účinná vibrační technologie má vliv na redukci celulitidy, urychluje a zvyšuje remodelaci kolagenního vlákna a zlepšuje celkové prokrvení organizmu a výrazně se podílí na nárůstu svalové hmoty, pomáhá se zbavit přebytečného tuku a tvaruje hýždě, stehna a lýtka. Lekce většinou trvají pouze 25 - 30 minut.

 

Dále tento přístroj zvyšuje minerální denzitu kostí a proto je jedním z možných a účinných řešení v boji proti řídnutí kostí a osteoporóze, slouží také jako prevence zlomenin,

komplexně posiluje svaly celého těla, zlepšuje rovnováhu a správné držení těla, podporuje spalování tuků, podporuje celkové zdraví a zlepšuje kondici i celkovou kvalitu života. Je vhodný na pooperační stavy, pro sportovce, rekonvalescenci i nesportující veřejnost.

 

Power Plate se už cvičí téměř ve všech českých fitcentrech, tak pokud máte zájem, zajděte si do nejbližšího fitka a zeptejte se na něj. Stroje jsou opravdu vhodné téměř pro každého, ale POZOR, na power plate by neměli chodit těhotné ženy a také cukrovkáři!!

 

Autor - jessynka 

 



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.