Zumba - latinsko americký aerobní tanec

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 15. 11. 2010

Při každé hodině zumby jak vodní tak na suchu spálíte až 500 kalorií a přitom budete zářit úsměvem, ani si neuvědomíte že cvičíte, nemusíte přemýšlet nad žádnými složitými kroky a budete se cítit dobře, je úžasná pro mysl, tělo i duši


 

Zumba - latinsko americký aerobní tanec

 

Zumba vznikla úplnou náhodou v roce 1999 v daleké Columbii, kdy Alberto Perez alias Beto na lekci zapomněl tradiční aerobikovou hudbu, tak zaimprovizoval a použil latinsko-americkou, kterou zrovna poslouchal v autě a z této hodiny vznikl nový revoluční fitness program zumba a zázrak byl na světě.

 

Zumba spojuje tradiční aerobní cvičení se základními kroky salsy, merengue, cumbie, reggaetonu a jiných na veselou a zábavnou hudbu. Po hodině zumby sice propotíte všechno oblečení, ale na tváři budete mít úsměv od ucha k uchu. Zumba kombinuje zábavné s efektivním, oproti aerobiku je rozdíl v tom, že se zde nepočítá, ale musíte hudbu poslouchat, zumba je prostě tanec. Cílem zumby je předávat radost z pohybu, ukázat, že se dá hubnout s úsměvem a bez stresu, a že to zvládne každá žena, ale i muž, protože tancovat umí každý. Při tanci se střídají rychlé části s pomalými, a přitom dochází ke spalování tuků, tónování těla. Zumba se soustředí především na oblast nohy, paže, hyždě, trup, břicho a nejdůležitější sval těla -srdce. 

 

Zumba jsou jednoduché variace a postupně pokračuje pro pokročilé, v pokročilejších hodinách se zapojí prvky, např. břišních tanců či tanga, které se kombinují, ale vše může zůstat lehké a zábavné. Zumba je tanec, kroky, choreografie, velká taneční party. Je založena na principu přerušovaného kardio tréninku, kde se střídají svižné části s pomalými a v této kombinaci dochází ke spalování tuků a efektivnímu formování celého těla. Když přijdete poprvé na hodinu zumby, nemusíte se bát, že by jste nestíhali, aby se vám dařilo, nemusíte umět ani tancovat. Na první hodině se začíná s velmi jednoduchými sestavami, které se postupně doplňují o nové prvky, a zvládnou je opravdu všichni. Nemusíte mít žádné taneční či fitness zkušenosti, zumba je pro každého bez rozdílu věku, váhy nebo kondice. 

 

Aqua zumba

Aqua zumba neboli vodní tanec a cvičení v jednom je šetrný a zábavný způsob cvičení, u kterého se nezapotíte, ale do těla si dáte mnohem víc než jakýmkoliv cvičením na suchu. Vodní cvičení je méně zátěžové ale zdravější pro lidské tělo. Aqua zumba je vhodná pro ženy i muže, starší lidi, lidi zotavující se z kloubních onemocnění nebo mající chronické potíže, kloubní zranění, zlomeniny a chronické bolesti zad, lidi bez kondičky, lidi rehabilitující se po akutních srdečních příhodách, kardiaky, těhotné ženy a lidi s nadváhou. Aqua zumba je vhodná i pro neplavce, protože vždy dosáhnete na dno.

 

Při každé hodině zumby jak vodní tak na suchu spálíte až 500 kalorií a přitom budete zářit úsměvem, ani si neuvědomíte že cvičíte, nemusíte přemýšlet nad žádnými složitými kroky a budete se cítit dobře, je úžasná pro mysl, tělo i duši. 

 

Autor - jessynka



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.