Horování je plnoleté!

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 18. 11. 2010

Setkání horolezců, dobrodruhů, turistů a milovníků extrémních sportů se uskuteční v sobotu 27. listopadu v Domě kultury Šumperk. Již osmnáctý ročník osobité akce s názvem Horování i letos zavede návštěvníky na extrémní místa naší planety.


Možná na to vůbec nejbizarnější místo zavede diváky Denisa Voleková, která stanula na Severním pólu. Na Horování nebude jedinou dámou, neboť pořadatelé dávají prostor i další zkušené cestovatelce Katce Mandulové, která bude popisovat své dobrodružství v Tibetu.
„Těší nás, že se na Horování vrací Libor Uher, jehož cestopisy berou dech. Předloni diváky zavedl na K2, kterou dobyl jako první Čech, a tentokrát zavzpomíná na výstup na Gasherbrumn I a II,“ uvedl jeden z pořadatelů Mirek Churavý a připomíná, že věhlasný horolezec Libor Uher vystoupí na Horování jako první již v 16 hodin.

 

Dalšími dobrodruhy, kteří přijali pozvání na letošní festival, jsou Ondra Beneš (Venezuela, Alpy) a Dušan Stoupa Janák (Erectissima). Autory tradiční doprovodné výstavy fotografií jsou Fratišek Lípa a Miroslav „Béďa“ Churavý. Akci moderuje Hanka Písková.

 

Horování znovu doprovodí oblíbené dopolední soutěže na 3. ZŠ v lezení na umělé stěně, které začnou v sobotu o půl desáté. (ok)

 

Hlavním partnerem Horování 2009 je pivovar HOLBA, a.s.
Akci dále podpořily firmy Tilak, CBA, dmychadla Kubíček a klub Horal.
Mediálními partnery jsou Týden na severu a Rádio Haná



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.