NOVÝ PROGRAM GALERIE ZLATÁ LILIE

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 18. 11. 2010

Nadace českého výtvarného umění (NČVU) představuje nový program galerie Zlatá lilie na Malém náměstí v Praze. Dřívější zaměření na nesourodou všehochuť výtvarných artefaktů – od obrazů přes kresbu, grafiku, interiérovou plastiku po keramiku, dřevěné objekty a hračky – nyní střídá nová koncepce, orientující se především na českou i světovou fotografii a design.


Partnerem NČVU pro první rok nového provozu galerie je GambitPHOTO. Program je rozdělen na 10 autorských výstav – one man show – doplněný výstavami skupinovými. Každá výstava potrvá přibližně 1 měsíc a v jejím průběhu budou pořádány komentované prohlídky, autogramiády a diskusní setkání s autory. S cílem prezentovat širokému publiku co nejobsáhlejší informaci o aktuálním dění v oblasti fotografie bude představena také nakladatelská činnost specializovaných vydavatelství – například KANT a TORST, pedagogická činnost odborných škol a podobně.

 

První výstavou je skupinová INSTALACE #1, která nabízí díla nejprestižnějších autorů střední generace – Ivana Pinkavy, Tona Stana, Jiřího Davida, Gabiny, Pavla Baňky, Dušana Šimánka, Jiřího Stacha – i ukázky z tvorby nastupující generace, zastoupené Terezou Vlčkovou, Michaelem Šebou a Barborou a Radimem Žůrkovými. Zvláštní místo zaujímají ukázky z tvorby Václava Chocholy.

 

Termín výstavy INSTALACE #1: 25/11/2010-20/1/2011, otevřeno denně 12-18 hod.
Se zahájením nového provozu galerie startují nové webové stránky www.galeriezlatalilie.cz

 

Partneři projektu: 
Art Prague Centrum, s. r. o.
Art Prague, o. s.
Gambit Factory, s. r. o.



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.