Připravte se na ZIMU - 3.část

Typ článku: Lidé a zdraví

Datum vložení: 04. 12. 2010

Čepice


 

Čepice

 

Podle předpovědí nás letos čeká tuhá zima a to se neobejdete bez přikrývky hlavy. Vyřešit to můžete stylově a pořiďte si čepici nebo klobouček, který vás nejen zahřeje, ale budete vypadat skvěle a doplní váš šatník.

Díky zimní čepici budete v mrazivém počasí neustále v teple a pokud si myslíte, že čepice nesluší každému, pak jste na omylu. Pokud si zvolíte tu správnou čepici, která vám skvěle padne, pak jistě změníte názor. Na výběr je totiž obrovské množství zboží, různé typy i materiály.

 

Pokud nebudete dostatečně zahřívat svoji hlavu, začnou vaše uši trpět a pak se mohou dostavit různé příznaky bolesti hlavy, záněty uší a podobně

 

Mezi oblíbené stále patří pletené čepice, které vypadají skvěle, a navíc dokáží perfektně zahřát. Díky mnoha různým barvám a tvarům si jistě vybere každý. Velkým hitem letoční zimy jsou čepice s bambulí a kšiltem. Bambule na čepici sice působí rozverně, ale slušivě a budete vypadat mladší a kšilt vás ochrání před deštěm. Kombinace bambule s kšiltem je tedy naprosto ideální a hlavně moderní. V dnešní době se už nemusíte spoléhat na babičky a jejich pletené výtvory, ale na trhu je nepřeberné množství různých typů pletených čepic, baretů, kšiltovek, laponek, trpasličích vzorů a to vše z nejrozmanitějších druhů barev a materiálů. Vybrat si můžete od nejmenších čepiček pro miminka až po seniory.

 

Velmi moderní jsou také čepice s tzv. spadenou zadní částí. Taková čepice se hodí především k rozpuštěným delším vlasům. Budete v ní působit sexy a uděláte i něco pro své zdraví. Zima dává přednost hlavně barevným a vzorovaným kouskům, vévodí zelená, žlutá, červená a fialová barva. 

 

Čepice je důležitá nejen pro nás dospělé, ale především pro malé děti. Absolutní bombou jsou skřítkovské čepice pro miminka. Vaše děťátko jí může nosit nejen v chladném počasí, ale třeba i na focení a bude vypadat kouzelně. Pro mladé slečinky je velice vkusná a pěkná čepice zvaná laponka. Laponka je podšitá a příjemně hřeje. Pro chlapce a mladé muže je zase ideální oteplená čepice, i když pánové to neradi přiznávají, ale i oni v chladnějším počasí ocení pokrývku hlavy, pro ně se hodí nenápadná, ale teplá.

 

Absolutním hitem letošní zimy je fialová čepice se šálou, která bude slušet hlavně světlovláskám a nejlépe vynikne v kombinaci se světlou bundou nebo kabátem. Bambulky pak dodají čepičce dívčí šmrnc.

 

Pro ty, které milují barety, které se po několik desetiletí držely v pozadí, ale v posledních několika letech jsou  skutečnou stálicí, je vhodný pletený baret. Pletený baret nosí jak mladá děvčata tak i zralé dámy. K němu se hodí pěkná pletená šála. Pro letošní zimu budou v modě teplejší odstíny barev.

 

A na závěr pro ty, které mají doma domácího mazlíčka, i pro ně se už dá sehnat pěkná čepička nebo kšiltovka, aby Vašemu pejskovi bylo teploučko.

 



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.