TZ: INTERAKTIVNÍ VÝSTAVA PLAY PRO VELKÝ ÚSPĚCH PRODLOUŽENA DO 20. ÚNORA

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 31. 01. 2011

Interaktivní expozice PLAY, která je otevřena od začátku listopadu ve výstavní síni Mánes, a která od té doby denně přitahuje stovky hravých – malých i velkých - návštěvníků, neskončí 31. ledna, ale pro mimořádný zájem je prodloužena až do 20. února. Pokračovat bude také bohatý doprovodný program včetně Festivalu PLAY (program festivalu a workshopů viz příloha). Obě části expozice, Krystalízu i Spodní proud, navíc obohatily nové instalace. Počátkem ledna se počet návštěvníků přehoupl přes rekordních 50 000 a PLAY se již nyní řadí mezi jednu z nejnavštěvovanějších expozic posledních let v České republice.


„Úspěch PLAY nás velmi těší, ale vlastně ani moc nepřekvapuje. Průměrnou denní návštěvnost, pohybující se kolem 800 lidí jsme předpokládali, neboť máme obdobné a navíc mnohaleté zkušenosti už z realizace projektu Orbis pictus aneb…. Play, jako jeho součást, potvrzuje smysluplnost celé této unikátní koncepce,“ říká Jiří Wald, autor a producent projektu z občanského sdružení Audabiac, které spolu s Nadací českého výtvarného umění výstavu PLAY v Mánesu pořádá.

 

„Máme radost, že tento atypický happening přivedl do historické budovy Mánesu tolik lidí. Krom jiného je to báječná provozní zkušenost před rekonstrukcí, která začne v tomto roce. A nepochybuji, že řada z těch, kteří do Mánesu zavítali při této „herní“ příležitosti poprvé, si k nám najde cestu i v budoucnu na zcela nově koncipovaný výstavní program,“ dodává Martin Pavala, předseda správní rady NČVU.

 

Aktuální informace o všech částech projektu PLAY:
www.orbis-pictus.com
www.galeriemanes.cz
www.playin.cz  


 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.