TZ: FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA POSEDMÉ

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 31. 01. 2011

Minulý týden uzavřeli dramaturgové Festivalu otrlého diváka program již sedmého ročníku. Ten se uskuteční v kině AERO ve dnech 1. – 6. února 2011 a nabídne divákům celkem 16 programových bloků a k tomu přidá dvě odborné přednášky.


Ožehavé ženské téma

 

Letošní programovou skladbou (viz níže) se proplétá ústřední téma ženy. Ženy silné, svůdné, uražené, vyzývavé, raněné i zraňující, blondýny či černovlásky. Dramaturgové všechny tyto dámy a dívky dobře znají a pozvali je k audienci na plátno kina Aero. Co vedlo převážně maskulinní festivalový tým k upření pozornosti na ženské téma vysvětluje Jiří Flígl:

„Při vybírání filmů do letošního programu bylo naším cílem poukázat na opomíjený fakt, že „pokleslé“ filmy nejsou jen prvoplánová přehlídka násilí a nahoty, ale mají také výrazné emancipační tendence. Proto naše zaměření na ženy namísto juvenilní fascinace jejich zevnějškem spíše cílí na snímky, kde si silné hrdinky razí svou cestu maskulinním světem.“

 

 

Nejen filmy mohou být otrlé

Festival otrlého diváka, to už tradičně nejsou pouze projekce filmů. Přehlídka nekompromisně prorůstá celým kinem, a tak se i letos mohou diváci těšit na speciální výzdobu, o kterou se postará tým kina Aero.


Stejně jako již dříve má svůj prostor v programu také kostýmní otrlá projekce, kdy jsou diváci vyzváni, aby se na projekci filmu CHLADNÝ JAKO LED (Cool As Ice) dostavili v relevantním kostýmu. Tím je míněna hiphopová móda počátku devadesátých let. Tedy období, kdy se jako první bílý rapper dočkal masivní popularity představitel hlavní role tohoto snímku Vanilla Ice. Každý, kdo přijde na projekci v prďáckém ohozu ala začátek 90’s, bude organizátory festivalu přímo na místě odměněni nemalým množstvím drinků.
Oživním bude jistě také vystoupení členů legendárního tetovacího a piercingového studia HELL.cz před vybranými projekcemi. Vítězi soutěže probíhající právě na www.otrlydivak.cz bude před zahajovací projekcí festivalu přímo na podiu zdarma aplikován piercing na zvolené části těla.

 


Edukativní upoutávka a otrlá znělka

Od dnešního dne koluje ve spřátelených kinech originální festivalová upoutávka. Zhlédnout ji můžete také přímo na festivalových webových stránkách www.otrlydivak.cz.
Jejím autorem je Miloš Kameník, jehož krátké filmy na loňském festivalu úspěšně zastaly roli předskokanů před celovečerními filmy.
Osobitou poetikou mladého tvůrce byli organizátoři festivalu natolik uhranutí, že se rozhodli svěřit mu realizaci dvou letošních promo spotů. Vedle zmíněné upoutávky, která bude vábit diváky do zahájení festivalu, Miloš Kameník natočil i plnokrevnou festivalovou znělku. Ta si odbude premiéru v zahajovací den festivalu a bude posléze předcházet všem projekcím v Aeru.


Režisér o svém autorském záměru vyjádřeném v upoutávce pověděl:

Znělka a upoutávka svou poetikou odkazují k tvorbě filmové a divadelní skupiny Natvrdlí, jejichž snímky byly na festivalu uvedeny v loňském roce. Upoutávka teoreticky i prakticky představuje slovníkové heslo „otrlý divák“. Samotná znělka pak poukazuje na důsledky otrlého sledování.“

 

Vstupenky na projekce budou uvolněny do prodeje 25. února, rezervovat vstupenky je možno od téhož dne prostřednictvím www.kinoaero.cz nebo na telefonu 608 33 00 88.
Cena vstupenky je 100,-CZK/projekci.
Podrobné informace o programu a organizaci festivalu na www.otrlydivak.cz  

 


PROGRAM FESTIVALU OTRLÉHO DIVÁKA 2011

 

úterý 1. února
18:00 El Santo proti marťanské invazi (El Santo vs. La invasion de los marcianos)
20:30 Domov snů (Dream Home)



středa 2. února
18:00 Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
20:30 Kurevská nakládačka (Bitch Slap)


čtvrtek 3. února
18:00 Jen pro tvou výšku (For Your Height Only)
20:30 Holky s mačetami útočí! (Machete Maidens Unleashed!)


pátek 4. února
18:00 Krevní pouto (Next of Kin)
20:30 Lovná zvěř (Fair Game)
22:30 Divoké ulice (Savage Streets)



sobota 5. února
15:00 Plivu na tvůj hrob (I Spit on Your Grave)
17:00 Chladný jako led (Cool As Ice)
19:00 Sex, porno a (devalvace) fantazie III - přednáška Vladimíra Hendricha
20:00 Srbský film (A Serbian Film)
22:30 Podle hvizdu poznáž pizdu (Pussy Talk)
00:30 Hardgore



neděle 6. února
18:00 Aero naslepo pro otrlé (Blind Date with the Shockproof Aero)
20:30 Mrtvý teenager na půdě - úvod Richarda Nowella k filmu Černé Vánoce (The Dead Teenager in the Attic - Richard Nowell’s introduction to Black Christmas)
21:00 Černé Vánoce (Black Christmas)
 

 

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.