TZ: NORSKÉ DŘEVO SE V PŘEDPREMIÉŘE SETKALO S NEUVĚŘITELNÝM ZÁJMEM DIVÁKŮ

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 07. 02. 2011

Zfilmovaný bestseller spisovatele Haruki Murakamiho Norské dřevo, který vstoupí do kin 10. února 2011, měli diváci možnost vidět v předpremiéře včera 27. ledna v kině Lucerna. Snímek zakončoval Přehlídku soudobých japonských filmů Eiga-Sai.


Film se setkal s obrovským diváckým zájmem – před pokladnou kina Lucerna se táhla dlouhá fronta, vstupenky ale již k zakoupení nebyly, poslední z nich se prodaly již před řadou týdnů. Kniha Norské dřevo se stala před pár lety fenoménem a přenesena na filmové plátno funguje stejně. "Fenomén Murakami" se tak stěhuje z knižních pultů na plátna českých kin.

 

”Vstupenky na film Norské dřevo byly zcela vyprodány již před třemi týdny a velkou spoustu fanoušků jsme museli odmítnout. Šlo doslova o nejrychleji vyprodané představení v kině Lucerna za posledních 15 let,” říká provozní a programový ředitel kina Lucerna, Bedřich Němec.

 

Sál kina praskal ve švech a diváci, kteří měli to štěstí a na tuto první projekci se dostali, odměnili film na konci nadšeným potleskem.

 

Další diváci si budou muset ještě necelé dva týdny počkat. Film Norské dřevo vstupuje do českých kin 10. února.

 

O filmu:
Filmová podoba knižního bestselleru Haruki Murakamiho vypráví stejně jako kniha příběh o nostalgii lásky, ztrátě a probouzející se sexualitě. Děj se odehrává na konci 60. let v Japonsku na pozadí studentských bouří. Toru Watanabe je tichý a uzavřený vysokoškolák, který se v Tokiu znovu potkává s křehkou Naoko, přítelkyní z dětství. Jejich vztah se postupně prohlubuje, zároveň je ale vystaven rostoucímu tlaku minulosti, kterou poznamenala tragédie jejich společného přítele. Během divokých nočních večírků, na které Torua bere jeho kamarád Nagasawa, potká Toru impulzivní mladou ženou jménem Midori. Ta mu razantně vstoupí do života a Toru Watanabe se ocitá v situaci, kdy si musí vybrat mezi dvěma ženami, mezi vášní a svými principy, mezi budoucností a minulostí.

 

Více najdete na www.aerofilms.cz/norskedrevo

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.