TZ: Gurmán festival 2011

Typ článku: Gastronomie

Datum vložení: 15. 04. 2011

Gurmán festival nabídne opravdový gastronomický zážitek. Přes 20 restaurací, 15 pivovarů, zahájení chřestové sezony, kuchařské a barmanské exhibice, ochutnávky výjimečných vín, cizokrajné kuchyně, soutěže v přípravě kávy i farmářský trh chystají letos organizátoři druhého ročníku festivalu Gurmán, který proběhne první květnový víkend (30. 4. – 1. 5.) ve Festivalparku v Hradci Králové.


Hlavním tématem festivalu zůstává dobré jídlo a kvalitní pivo. Návštěvníci se mohou těšit na degustační porce vybraných regionálních restaurací, mezi kterými nebudou chybět vítězové loňského ročníku - restaurace Řeznictví Uhlíř Jaroměř a ani několik dalších slibných gastronomických objevů. Ve spolupráci s Makrem připravujeme návštěvnickou soutěž v loupání chřestu a zahájení chřestové sezony. Na své si přijdou i milovníci masa, pro které budou mistři grilování ČR připravovat lahodné steaky ze 40 dní uzrálého českého hovězího. Pro kuchaře, barmany a číšníky, kteří přijdou v čistém profesním úboru, je vstupné na festival zdarma.


Přirozeně nebudou chybět ani kuchařské exhibice, o které byl při loňském ročníku Gurmán festivalu obrovský divácký zájem. Návštěvníci se mohou těšit na tipy a triky od nejlepších českých šéfkuchařů, jako je Jan Punčochář (Restaurant Le Terrior), Roman Paulus (šéfkuchař hotelu Alcron a Kuchař roku 2009/10), Radek Šubrt (restaurant Amade), Mirek Kalina (Kuchařská pohotovost), Václav Frič (PRAKUL), Petr Stádník (Makro), Marek Svoboda (Nowaco). Nebude chybět ani nekompromisní Zdeněk Pohlreich (Restaurant Divinis a Imperial), nebo jeho kolega z reality show Na nože, neúnavný propagátor kvalitní stravy a zakladatel PRAKULu Roman Vaněk, který diváky pobaví přednáškou o nešvarech a zlozvycích v restauracích. Letošní novinkou bude dražba mistrovsky připravených pokrmů, jejíž výtěžek poputuje na dobročinné účely. Jediný český držitel nejvyššího kuchařského ocenění - michelinské hvězdičky, šéfkuchař Pavel Pospíšil, který má svůj skvělý restaurant Pospisil´s Krone v německém Bühlu, dodržel slovo a předvede se na letošním ročníku. Pavel Pospíšil vloni přiletěl i se svým týmem soukromým letadlem festival pozdravit, lidé ho nadšeně uvítali, on si dal pár ochutnávek a s příslibem, že se tu příští rok ukáže, zase odletěl.


Zapíjet se bude vybranými pivy z nabídky patnáctky pivovarů, k dispozici budou piva světlá i tmavá, vydatná i lehká, silná i nealkoholická, ovocná, speciální, kvasnicová, zkrátka každý pivovar přijde s tím nejlepším, co vaří.


V rámci doprovodného programu se opět představí nejlepší baristé a soutěž Barista Open, kterou doprovodí nejrůznější přednášky o přípravě kávy, její kvalitě a působení na zdraví. Návštěvníci také mohou načerpat inspiraci při sledování filmů s gastronomickou tématikou, které byly oceněny na Mezinárodním festivalu gastronomických filmů a pořadů Znojemský Hrozen. Děti se mohou vyřádit v hlídaném dětském koutku plném kreativních dětských her.


Pro více informací a detailní program sledujte: www.gurmanfestival.cz  nebo nás podpořte na facebooku:www.facebook.com/gurmanfestival.


Vstupenky na Gurmán festival 2011 lze koupit přes předprodejní síť Eventim, www.eventim.cz  nebo také po celou dobu akce v místě konání.


Pernamentka (pro oba dva dny)
150,-Kč / březen – duben
170,-Kč / na místě

 

Jednodenní vstupné
90,-Kč / březen – duben
100,-Kč / na místě

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.